Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Lőszerautomatákat telepítettek amerikai élelmiszerboltokba, AI ellenőrzi a vásárlók életkorát

Fő a biztonság, arcfelismerővel és kártyaszkennerrel ellenőrzik az automatát használókat.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Hat lőszerkiadó automata bukkant fel élelmiszerüzletekben szerte az Egyesült Államokban. Kettőt Alabamában, további négyet pedig Oklahomában állítottak fel. Az automatákat kifejlesztő cég, az Ameican Rounds a Super C Mart és a Fresh Value üzletekben helyezte el őket.

„A lőszereladás jövője ebben van” – jelentette ki a vállalat. Az automaták kártyaszkenneléssel, arcfelismerő szoftverrel és mesterséges intelligencia technológiával vannak felszerelve a vásárlók életkorának ellenőrzése céljából. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

„Itt Pell Cityben sok vadász van, emiatt az üzletek tulajdonosai úgy gondolták, hogy örülnének egy olyan lehetőségnek, ha bármikor lőszert vásárolhatnának az eladótérben” – mondta Grant Majors, a vállalat vezérigazgatója.

A kapcsolódó videóhoz érkező kommentek közül sokan poénra vették a dolgot, mondván „mi baj történhetne”, megint mások pedig sajnálkoznak, hogy feléjük nincs ilyen lehetőség. Ellenben olyanok is voltak, akik kiakadtak a hír hallatán:

„Más országokban az emberek biztos azt mondják, hogy WTF???, amikor ezt meglátják. LOL. Üdvözöljük Amerikában” – idézte az egyik hozzászólót a Cybernews.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.