Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,72 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
463,05 Ft
Bitcoin
67,388 $

Az USA kiiktatta az Iszlám Állam egyik legveszélyesebb tagját Szíriában

Egy nagyon magas rangú személyt iktatott ki az USA egy szíriai légicsapás kíséretében az Iszlám Állammal folytatott harca során.

...svg content...Fotó: Unsplash/Cédric Dhaenens
Közel-Kelet
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az elmúlt években nem egy nagy névvel végzett az USA hadserege az Iszlám Állammal zajló harca részeként. Legutóbb június 16-án csaptak le, ezúttal is légicsapás formájában, amiben valószínűleg esélye sem lehetett az ISIS magas rangú tisztviselőjének, aki már nincs az élők sorában.

Az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága az X-en keresztül erősítette meg, hogy Usamah Jamal Muhammad Ibrahim al-Janabi kiiktatásra került, akivel Szíriában végeztek. Az ISIS egyik legfontosabb segítőjét ölték meg az amerikaiak, akik ezzel újabb zavart okoznak a terrorszervezet munkájában. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

Usamah Jamal Muhammad Ibrahim al-Janab abban is szerepet játszott, hogy forrásokat szerezzen és terrortámadásokat hajtson végre különböző területeken. Az USA folytatja az akciókat a régió szövetségeseivel és partnereivel, igyekezvén felszámolni az ISIS-t. Megjegyezték, a legutóbbi csapás során nem voltak arra utalók jelek, hogy civilek megsérültek volna.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.