Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,02 Ft
Euró
393,85 Ft
Font
457,29 Ft
Bitcoin
66,124 $

Űrszemét csapódott egy floridai férfi otthonába

Az érintett szerint nem sokon múlt, hogy a törmelék a fiát is eltalálja.

Fotó: Unsplash/NASA
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Egy floridai férfi kártérítést követel, miután a Nemzetközi Űrállomásról származó törmelék a házára zuhant, és majdnem eltalálta a fiát. Alejandro Otero beszámolója szerint egy űrszemétdarab átütötte a tetőszerkezetét valamint két emeletet is, ráadásul majdnem a fiát is eltalálta.

A törmelék feltehetően egy raklapról származott, amelyeken használt akkumulátorokat tároltak, és amit a Nemzetközi Űrállomásróló egy rutinszerű ártalmatlanítási művelet során dobtak ki. „A tárgy átütötte a tetőt, és két emeleten is áthatolt, alig kerülte el a fiamat”, mondta Otero, aki képeket is megosztott a sérült tetőcserepekről, a házon keletkezett lyukról és a sérült padlóról. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

„Megrémültem, ugyanis nem sejtettem, hogy valami ilyen erővel fog a házamra zuhanni, és ekkora kárt okoz. Szerencsére senki sem sérült meg”, tette még hozzá. Míg az akkumulátorok a NASA tulajdonában voltak, a raklapot a Japán Űrkutatási Ügynökség gyártotta, mindez pedig Michelle Hanlon, a Mississippi Egyetem Légi és Űrjogi Központjának igazgatója szerint megnehezítheti Otero kártérítési igényét az amerikai ügynökségtől, véleménye szerint ugyanis Oterónak a japán hatóságoktól kellene kártérítést követelnie.

A NASA egyébként a tulajdonos beleegyezésével begyűjtötte a tárgyat, és a lehető leghamarabb vizsgálatnak vetik majd alá, számolt be róla az AFP.