Ursula von der Leyennek nem jutott szék a török találkozón

Ankara, 2021. április 6. A török elnöki hivatal sajtóirodája által közreadott képen Recep Tayyip Erdogan török államfõ (k) fogadja Charles Michelt, az Európai Tanács (b) és Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét az ankarai elnöki palotában 2021. április 6-án. MTI/EPA/Török elnöki hivatal sajtóirodája
not image

Borbély Fanni

2021.április.8 - 00:39

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kedden Ankarában tett látogatást, egyeztessenek Erdogan elnökkel, a találkozóra azonban nem készültek fel kellőképpen, így a bizottság elnökének már nem jutott szék.

Az Európai Bizottság elnökének nem jutott hely, így végül a kanapéra volt kénytelen leülni, a szervezők szerint pedig csupán tévedésből készítettek ki eggyel kevesebb széket.

Az eset minden résztvevőt váratlanul ért, sőt még videó is készült a kellemetlen felismerés pillanatáról, mely végül tovább fokozódott, mikor már biztosan látszott, hogy Charles Michel nem fogja átadni helyét az Európai Bizottság elnökének.

A törökök azt állítják semmiféle ártó szándék nem volt az eset mögött, s jelezték, az előzetes egyeztetések alapján az Európai Unió megfelelőnek ítélte az előkészületeket, viszont elismerték, az ültetésre nem tértek ki a szervezés során – írja a Mandiner.