Clouds
21 Budapest
Dollár
353,08 Ft
Euró
387,73 Ft
Font
434,73 Ft
Bitcoin
23,748 $

Az ünnepek alatt is ezrével érkeznek az ukrajnai menekültek Magyarországra

Fotó: Piac a délkelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Mariupolban 2022. december 10-én. A várost május 20-án foglalta el teljesen az orosz hadsereg. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Sokan döntenek úgy, hogy elhagyják a háború sújtotta Ukrajnát, ahol nagyon úgy tűnik, az ünnepek alatt sem lesz tűzszünet.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7858-an léptek be Magyarország területére szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4342-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

A beléptetettek közül a rendőrség 258 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal négy ember – köztük egy gyermek – érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A BRFK a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – írták.

(MTI)