Dollár
434,38 Ft
Euró
424,14 Ft
Font
487,25 Ft
Bitcoin
19,188 $

Saját egyenruhát kapnak az ukrán fegyveres erőknél szolgáló nők (fotók)

Fotó: Az orosz védelmi minisztérium által riportereknek szevezett túrán készített képen orosz katona õrködik az orosz védelmi minisztérium támogatásával épülõ új lakótömbnél, a dél-ukrajnai Mariupolban 2022. július 13-án. Az orosz hadsereg május 20-án foglalta el teljesen Mariupolt. MTI/AP
not image

Takács Petra

2022. július 19. - 08:31

Éveken át szabványos férfiruhákat hordtak a seregben szolgáló nők, de ennek most vége, saját egyenruhát kapnak.

Az ukrán fegyveres erőknél is szolgálnak nők, akik jelenleg az orosz erők ellen harcolnak. Kiderült, hogy éveken át szabványos férfiruhákat kellett hordaniuk, senki nem biztosított számukra saját ruhát, ami rájuk van szabva a harc alatt.

Soron kívül Dancing with the Stars 3: így táncol Rubint Réka (videó)

Ennek most vége, mert helyi médiajelentések szerint a női katonák hamarosan megkapják az első adag nadrágot, kabátot és taktikai öltözéket, melyeket női szabványok szerint készítettek el a seregben lévők számára.

Az Arm Women Now egy önkéntes projekt a női katonák számára, akik funkcionális ruhákat kaphatnak. Ezeket már női vonalakra varrják, melyek kényelmesek, funkcionálisak, és nagyon jó anyagból készülnek – írja a The Guardian.

Arról továbbra sincs információ, hogy eddig összesen hány női ukrán harcos esett el a háborúban, mely lassan fél éve tart. Az eddigi számok alapján nem lehetnek kevesen, mert sok ezer a halott az ukránok oldaláról, akikkel az oroszok végeztek.