Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,089 $

Jelentés: egy ukrán faluban a lakosok inkább megnyitották a gátat és elárasztották a falut, hogy megállítsák az orosz csapatokat

A falu lakossága drasztikus megoldás mellett döntött: inkább elárasztották a falut, minthogy az oroszok átvegyék az irányítást.

...svg content...Fotó: Twenty20 A kép illusztráció.
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Demydiv falu lakossága egy unortodox módszerhez folyamodott, hogy megállítsák az orosz csapatok előrenyomulását: a Kijevtől északra fekvő falu lakosai ugyanis azt a szokatlan taktikát választották az oroszok ellen, hogy elárasztották a falut, hogy megakadályozzák az orosz tankok bevonulását a településre.

A Sky News a New York Times értesüléseire hivatkozva arról számolt be, hogy a lakosok szándékosan nyitották ki a közeli gátat és árasztották el a falut, mindezt azért, hogy megakadályozzák az orosz tankok további előrenyomulását Ukrajnában. Soron kívül Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

Ezzel a lépéssel azonban az egész falut elárasztotta a víz, a talaj felázott és jóformán egy mocsárrá vált a település: a lakosok azonban pont ezt akarták elérni, hiszen az orosz tankok így nem lesznek képesek átkelni a falun, ezzel a nem megszokott lépéssel pedig előnyt biztosítanak az ukrán erők számára, hogy kiépítsék a védelmi vonalat Kijev körül.

Annak ellenére, hogy jelentős károkat okoztak ezzel a faluban, a lakosok egyáltalán nem bánták meg, hogy így döntöttek, sőt, egy nyugdíjas hölgy a Sky Newsnak egyenesen úgy fogalmazott:

„Mindenki megérti, hogy miért volt erre szükség és senki egy pillanatig sem bánja. Megmentettük Kijevet!”

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

A MÁV-Volán-csoport megerősítette, a nagy hőségre való tekintettel folytatják a vízosztást a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon.