Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,076 $

Közel 100 orosz katonát küldtek kórházba az ukránok egy támadással

Fotó: Ukrán katonák egy 203 milliméteres Pion önjáró lövegnél pihennek a dél-ukrajnai Herszon térségében lévő állasukban az Ukrajna elleni orosz háború alatt, 2022. november 9-én. MTI/EPA/Sztaniszlav Kozliuk
Európa
not image

Takács Petra

Szerkesztő

Miközben Vlagyimir Putyin orosz elnök ideiglenes fegyverszünetet hirdetett, az ukrán erők támadást mértek egy ellenséges hadállásra.

Az ukrán erők csapást mértek pénteken egy orosz hadállásra a Krím félszigethez közeli, Herszon megyei Havrilivka faluban, a támadás következtében közel száz orosz katonát szállítottak sebesülésekkel kórházba – írta esti helyzetjelentésében az ukrán vezérkar.

Soron kívül Január 29.: ilyen időjárás vár ránk vasárnap

 A közlemény szerint az ukrán légierő, illetve a rakéta- és tüzérségi egységek a nap folyamán összesen három orosz katonai állomáshelyre nyitottak tüzet.

Az orosz erők Kijev szerint pénteken egy rakétacsapást indítottak és 12 támadást hajtottak végre rakéta-sorozatvetőkkel egyebek mellett polgári infrastrukturális létesítmények ellen a donyecki és a dnyipropetrovszki régiókban. A vezérkar hozzátette, hogy változatlanul fennáll az orosz légi- és rakétacsapások veszélye Ukrajna egész területén.

(MTI)