Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,79 Ft
Euró
393,19 Ft
Font
460,52 Ft
Bitcoin
62,772 $

„Ukrajna EU-s csatlakozásának megkezdése csak egy túlértékelt politikai gesztus”

Mindezt Robert Fico szlovák kormányfő nyilatkozta, aki hozzátette, meglátása szerint egy ideje többet foglalkoznak Ukrajnával, mint kellene.

Fotó: Robert Fico szlovák miniszterelnök az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának végén tartott sajtóértekezletén 2023. december 15-én. MTI/EPA/Olivier Matthys
Európa

Kiss László

Szerkesztő

Robert Fico szlovák kormányfő szerint Ukrajna megérdemli az európai perspektívát, de úgy véli: az Európai Tanácsnak az Ukrajna uniós csatlakozási folyamatának megkezdéséről csütörtökön hozott döntése csak egy politikai gesztus, amelyet ráadásul túlértékelnek. A politikus erről a kétnapos uniós csúcs befejezését követően beszélt pénteken Brüsszelben a TASR szlovák hírügynökségnek.

„Eltakarjuk a szemünket, hogy ne lássuk az ukrajnai jelenségeket, mégis azt mondom, az ország megérdemli az európai perspektívát. Mindazonáltal ez a politikai gesztus túlértékelt. Gondolom, senki sem hiszi, hogy ezzel megváltoznak a viszonyok a harctéren” – idézte az MTI szerint a TASR Robert Ficót, aki az ukrajnai háborúra célzott. Soron kívül A benzin ára feljebb megy, a gázolajé csökken péntektől

A szlovák miniszterelnök bírálta, hogy előzetes elemzés nélkül történt meg a döntés a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről Ukrajnával és Moldovával. „Egy kicsit zavar ez az Ukrajnával kapcsolatos megszállottság, ezt el is mondtam a felszólalásomban, és azt is, hogy inkább a saját problémáinkra kellene ilyen megszállott módon megoldást keresni” – fogalmazott Robert Fico.

A szlovák miniszterelnök azzal kapcsolatban is nemtetszésének adott hangot, hogy Bosznia-Hercegovina esetében a csúcson nem született olyan döntés, mint Ukrajna vagy Moldova tekintetében. Kijelentette: Bosznia-Hercegovina „nincs jó úton”, és ahelyett, hogy az Európai Tanács hasonló perspektívát kínált volna neki, mint Ukrajnának, csak megismételték, hogy egyszer majd meghívást kapnak.

Egy több mint érdekes és izgalmas interjú készült Szoboszlai Dominikkel

Exkluzív interjút adott Szoboszlai Dominik a Spíler 1 TV-nek, amit szombat este vetítenek le.