Kiszivárogtak az újgenerációs Microsoft laptop specifikációi

Illusztráció
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 9. - 08:16

Habár a hivatalos bemutató szeptember 22-én lesz, szivárogtatók révén idejekorán megtudhattuk, milyen specifikációkkal lesz ellátva a Microsoft Surface Go 3 notebook.

A Winfuture.de hírportál jóvoltából kiderült, a Microsoft Surface Go 3 ugyanazt a 10,5 hüvelykes kialakítást fogja megkapni magnézium ötvözetű keretével és opcionális billentyűzet fedelével, mint elődje.

A legnagyobb változásra természetesen a komponensek terén számíthatunk. A készülék szívébe az Intel tizedik generációs Amber Lake Y processzorát szerelték: az alapmodellnél ez egy Pentium Gold 6500Y chip lesz 4 GB RAM memóriával, míg a combosabb verzióban már egy i3-10100Y CPU düböröghet 8 GB RAM mellett.

A Surface Go 3 hibrid laptopon kívül egy másik vadonatúj notebookról is lehullhat a lepel a szeptember végén esedékes show-n, ám erről egyelőre még nem sokat tudni.

Bennfentes iparági források egyöntetű véleménye szerint a régóta pletykák tárgyát képező Surface Duo 2-ról lehet szó, bár az sem elképzelhetetlen, hogy egy merőben más laptopról tudhatunk meg egyet s mást.