Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Újabb világháborús szovjet bomba Budapesten

Fotó: Gyurits Tibor zászlós
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ezúttal a 12. kerületben volt dolguk a tűzszerészeknek, akik ezúttal is gyors és precíz munkát végeztek, melynek a végén elszállításra került a bomba.

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred a hivatalos Facebook oldalán számolt be az újabb világháborús bombáról, ami évtizedek óta pihenhetett a föld alatt. Rendőrségi bejelentés alapján vonultak ki a tűzszerészek egy robbanótest miatt.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

A helyszín ezúttal is Budapest volt, közelebbről a 12. kerületi Városmajor utca egy zárt építési terület, ahol a földmunkák során került elő a bomba. Rövid időn belül már ott is voltak a szakemberek a helyszínen.

💣 Rendőrségi bejelentés érkezett alakulatunk tűzszerész ügyeletére egy feltételezett robbanótest miatt, amely Budapesten…

Közzétette: MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred – 2021. március 17., szerda

„Gyurits Tibor zászlós, járőrparancsnok megállapította, hogy egy 120 milliméter átmérőjű, szovjet gyártmányú aknavetőgránátra bukkantak. A világháborús robbanóeszköz szállítható állapotban volt, így elszállították azt a katonák a Magyar Honvédség egy arra kijelölt robbantási területére, ahol megsemmisítik a lövedéket.” – olvasható a közleményben.