Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,88 Ft
Euró
386,46 Ft
Font
454,01 Ft
Bitcoin
69,109 $

Újabb világháborús szovjet bomba Budapesten

Ezúttal a 12. kerületben volt dolguk a tűzszerészeknek, akik ezúttal is gyors és precíz munkát végeztek, melynek a végén elszállításra került a bomba.

...svg content...Fotó: Gyurits Tibor zászlós
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred a hivatalos Facebook oldalán számolt be az újabb világháborús bombáról, ami évtizedek óta pihenhetett a föld alatt. Rendőrségi bejelentés alapján vonultak ki a tűzszerészek egy robbanótest miatt.

A helyszín ezúttal is Budapest volt, közelebbről a 12. kerületi Városmajor utca egy zárt építési terület, ahol a földmunkák során került elő a bomba. Rövid időn belül már ott is voltak a szakemberek a helyszínen. Soron kívül Vörös szuperóriás csillag szomszédságában csodálhatjuk meg a holnapi teliholdat

💣 Rendőrségi bejelentés érkezett alakulatunk tűzszerész ügyeletére egy feltételezett robbanótest miatt, amely Budapesten…

Közzétette: MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred – 2021. március 17., szerda

„Gyurits Tibor zászlós, járőrparancsnok megállapította, hogy egy 120 milliméter átmérőjű, szovjet gyártmányú aknavetőgránátra bukkantak. A világháborús robbanóeszköz szállítható állapotban volt, így elszállították azt a katonák a Magyar Honvédség egy arra kijelölt robbantási területére, ahol megsemmisítik a lövedéket.” – olvasható a közleményben.

Megtalálhatták az allergia ellenszerét, saját immunrendszerünk lehet a kulcs

Százmilliók küzdenek a kellemetlen tünetekkel, most két kutatócsoport is új eredményekkel kecsegtet.