Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,049 $

Videón az oroszországi Engels légibázist ért támadás

Fotó: A Maxar Technologies műholdképén az Ukrajnától Oroszországhoz elcsatolt Krímben lévő Szaki légi támaszpont látható 2022. augusztus 10-én. MTI/EPA/Maxar Technologies
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az orosz védelmi minisztérium beszámolója alapján a pilóta nélküli járművet alacsonyan lőtték le, s a lezuhanó drón roncsai miatt három katona hunyt el.

A jelentések szerint éjszaka két robbanás is történt az oroszországi Szaratov régióban található bázison, Moszkva pedig azt állítja, hogy ennek során egy ukrán drónt lőttek le, amelyről egy rövid videó is megjelent a Twitteren.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

A nyílt forrású információ- és hírszerzésre specializálódott OSINTtechnical osztotta meg a térfigyelőkamera által rögzített felvételt, amely egy kisebb épületre irányul, a háttérben pedig néhány jármű közlekedik.

Majd egy nagy villanás látható, vélhetően a robbanás utóhatása, miközben szállingózik a hó, egyéb információ azonban nem derül ki a videó alapján – közölte a Sky News.

Az orosz védelmi minisztérium beszámolója szerint a légierő sikeresen megakadályozta az ukrán dróntámadást, amelynek célpontja az Engels légitámaszpont lett volna, így egyetlen repülőgép sem rongálódott meg.

A Reuters szerint a minisztérium azt is hozzátette, hogy a pilóta nélküli járművet alacsonyan lőtték le, s a lezuhanó drón roncsai miatt a repülőtéren tartózkodó műszaki személyzet három orosz katonája életét vesztette.