Újabb testkamerák érkezését jelentette be a MÁV jegyvizsgálók védelme érdekében

not image

A T-800-as

2020. december 8. - 02:40

Ez egy nagyon hatékony eszköz, mely egyrészt segít a rendőrségi nyomozásokban, másrészt elrettenti azokat, akik bántalmazni akarnák a munkavállalókat.

Ez egy nagyon hatékony eszköz, mely egyrészt segít a rendőrségi nyomozásokban, másrészt elrettenti azokat, akik bántalmazni akarnák a munkavállalókat.

A technika fejlődésével a MÁV-Start dolgozói is nagyobb biztonságban érezhetik magukat, köszönhetően a modern testkameráknak, amik minden fontos felvételt rögzítenek. Ezek igazi védelmet nyújthatnak számukra.

Korábban messze nehezebb volt felderíteni a különböző eseteket, de a testkamerák megjelenésével ez is változott. Másrészt pedig az eszköz látványa elrettentheti azokat az embereket, akik bántalmaznák a jegyvizsgálókat.

A MÁV-Start a hivatalos Facebook oldalán keresztül bejelentette, hogy 66 új testkamera érkezett be hozzájuk, így már összesen szép lassan 200 eszköz válhat elérhetővé. Többek között a Keleti pályaudvaron dolgozókon is lehetnek már ilyen testkamerák.

A MÁV-START a már meglévő 108 mellé további 66 darab új testkamerát telepített az eddigieken túl új helyszínekre is: a Keleti pályaudvarra, Komáromba, Miskolcra, Sátoraljaújhelyre, Füzesabonyba, Záhonyba, Szegedre és Tapolcára – olvasható a hivatalos közleményben.

A tapasztalatok szerint a jegyvizsgálók bántalmazásának megelőzésében hatékony eszköz a testkamera alkalmazása. A közfeladatot ellátó munkavállalók szolgálati mobiltelefonjukon minden olyan esetben rendőri segítséget kérhetnek, amikor úgy érzik, a nem együttműködő utasok miatt ők vagy a vonaton tartózkodók veszélyben lehetnek.