Újabb részleteket fedett fel a rendőrség Tiger Woods balesetéről

Augusta, 2019. április 17. Az amerikai Tiger Woods, miután megnyerte az idény elsõ Major-viadalát, a Masters golfversenyt a georgiai Augustában 2019. április 14-én. Woods tizenegy év elteltével gyõzött újra a sportág csúcsának számító Major-versenyek egyikén. MTI/EPA/Tannen Maury
not image

Kornis Vivien

2021.április.7 - 23:40

A megengedett sebesség kétszeresével haladhatott Tiger Woods a balesete idején.

A megengedett sebesség csaknem kétszeresével száguldozhatott Tiger Woods a balesete idején – a 70 km/h zónában 135-tel, amikor komoly balesetet szenvedett – mondta el a Los Angeles-i rendőrség a szerdai sajtótájékoztatón. 

A Los Angeles megyei seriff, Alex Villanueva elmondta: Woods veszélyes sebességgel haladt az útkörülményekhez képest, és a golfozó az ütközés előtt a fék helyett valószínűleg a gázpedálra taposott a pánikhelyzetben. A seriff hozzátette: nem indítanak eljárást Woods ellen a baleset miatt.

Az egy autót érintő baleset februárban történt, amikor Woods autójával áthajtott a záróvonalon és keresztülvágott két sávon, majd egy fának ütközött, a jármű pedig többször átfordult – foglalta össze a The Guardian.

A baleset helyszínéül szolgáló utat a hatóságok jól ismerik: gyakran történnek hasonló incidensek, szerencsétlenségek. A rendőrség szerint Woods “nagyon szerencsés”, hogy élve megúszta az ütközést.

Bár a Los Angeles megyei seriff hivatala múlt hónapban bejelentette, hogy megállapították a baleset okát, nem fedtek fel semmilyen információt a golfozó magánéletére hivatkozva. A szerdai sajtótájékoztatóra Woods engedélyt adott – mondta el Villanueva.