Dollár
426,80 Ft
Euró
421,99 Ft
Font
481,42 Ft
Bitcoin
20,132 $

Újabb részletek a zaklatási ügyről, Szilágyi Györgyöt is megszólaltatták

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Borbély Fanni

2022. május 18. - 08:39

Mint ismert, a napokban kirobbant egy botrány, mely szerint a jobbikos Szilágyi György barátnőjét majdnem megerőszakolta az ellenzék szabolcsi közös jelöltje, Földi István.

A botrány kapcsán Mediaworks Hírcentruma megkereste a sértett élettársát, Szilágyi Györgyöt, aki bár nem minden részletet kívánt megosztani az eset kapcsán, hiszen jelenleg is nyomozás folyik az ügyben, több információt is megosztott az eset kapcsán.

Szilágyit először arról kérdezték, hogy mikor szerzett tudomást a barátnőjét ért zaklatásról, mire a politikus úgy válaszolt, hogy barátnője, Anita az esetet követően elhagyta a helyszínt, majd Gyüre Csaba megyei elnök autójából azonnal felhívta őt, s zaklatott állapotban megosztotta a történteket.

Szilágyi ekkor arra gondolt, hogy felelősségre vonja az illetőt, s elmondta, hogy csak az Anita segítségére siető Gyüre Csaba gyors közbelépésének volt köszönhető, hogy végül nem történt tragédia. Annak kapcsán, hogy a decemberi incidens kapcsán miért csak most tettek feljelentést, a politikus megosztotta, egyrészt azért, mert akkor még javában folyt a kampány, a hölgy pedig nem akarta befolyásolni azt ezzel az üggyel.

Szilágyi megosztotta, habár nem tárták a nyilvánosság elé az ügyet, és akkor nem is tettek feljelentést a rendőrségen, ő jelezte a történteket a Jobbik vezetőségének, akik semmit sem léptek az ügyben, ezért végül etikai vizsgálatot kezdeményeztek. A politikusnak az volt a benyomása, hogy a Jobbik vezetése el akarja tussolni az ügyet, és csak az időt húzzák.

A politikus azt is megosztotta, hogy a Jobbiknál maga Anita kezdeményezte az etikai vizsgálatot, ám a pártelnök nem reagált azonnal az ügyre, csak kabinetfőnöke, Molnár Enikő, aki egy rövid üzenetben szemrehányásként azt írta Szilágyinak, hogy “Gyuri, ezt most miért kell csinálni?”.

Tíz perccel később Jakab Péter beszélgetésre invitálta egy lakásba, ahol Molnár Enikő fogadta Szilágyit, majd mintegy 4 perces csendet követően Molnár szólt Jakabnak, hogy “az ágyon talál egy frissen vasalt inget”. Ezt követően egy közel egy órás beszélgetés zajlott le a három fél között. Szilágyi szerint e beszélgetéssel csupán “ki akarták mosdatni” Jakabot az ügyből, mivel hónapokig nem tett semmit. Ennek kapcsán Szilágyi úgy reagált: “Szerintem a Jobbiknak az ilyen embereket minél előbb el kellene távolítania a soraiból”.