Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,147 $

Újabb rakétákat indított Észak-Korea, idén már húsz kilövésnél tartanak

MTI/EPA/KCNA
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

Három nappal ezelőtt nukleáris támadást szimuláltak Dél-Korea ellen.

Ez már a negyedik rakétateszt észak-koreai részről, mióta az Egyesült Államok és Dél-Korea nagyszabású hadgyakorlatba kezdett, amit az északi rezsim „inváziós gyakorlatozásnak” tekint.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Az Egyesült Államok a napokban egy repülőgép-hordozót is bevon a 11 napig tartó közös gyakorlatba, Észak-Korea erre válaszul várhatóan folytatja rakétatesztjeit – számolt be róla a New York Post.

Tovább folytatják egymás provokálását a felek

A dél-koreai vezérkar beszámolója szerint több észak felől indított cirkálórakétát észleltek, melyeket Hamhung városának közeléből lőttek ki, szemben a korábbi tesztekkel, melyek során tengeralattjáróról indított rakétákat Észak-Korea.

Kim Dzsongun vasárnap egy rövid hatótávolságú ballisztikus rakéta próbakilövését felügyelte, a múlt hónapban pedig négy nagy hatótávolságú cirkálórakétákat is indítottak, melyek több ezer kilométerre található célpontok ellen is bevethetők lennének.

Észak-Korea tavaly minden korábbinál több rakétakilövést hajtott végre, a tesztek pedig idén is folytatódnak, tíz alkalommal már mintegy húsz próbakilövést végeztek.