Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,41 Ft
Euró
392,62 Ft
Font
467,42 Ft
Bitcoin
57,428 $

Újabb párt jelezte csatlakozási szándékát Orbán Viktorék európai pártcsaládjához

A Dán Néppárt is jelezte csatlakozási szándékét a Patrióták Európáért nevű EP-csoporthoz.

...svg content...Fotó: Anders Vistisen, a dán Néppárt listavezetője az európai parlamenti választásokon Morten Messersmidt (k, jobbra) pártelnök mellett nyilatkozik a sajtó képviselőinek a párt eredményváróján Ejstrupholmban a szavazás estéjén, 2024. június 9-én. MTI/EPA/Ritzau/Mikkel Berg Pedersen
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A Dán Néppárt (DK) stratégiai irányváltást jelentett be az Európai Parlamentben, ugyanis Anders Vistisen, a párt végrehajtó bizottságának tagja és egyben egyetlen európai parlamenti képviselője szombaton közölte, hogy a Patrióták Európáért csoporton belül folytatják az európai politizálást.

A DK eddig az Identitás és Demokrácia (ID) frakció tagjaként működött, most azonban új utakat keres. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

Vistisen optimizmusát fejezte ki a változással kapcsolatban: „Örömmel tekintünk az elé, hogy együtt dolgozhatunk régi szövetségeseinkkel az ID-ből, valamint új barátainkkal Spanyolországból, Csehországból és Magyarországról. Biztosak vagyunk abban, hogy a Patrióták Európáért lesz a harmadik legnagyobb pártcsoport az EP-ben, és egyértelmű jelzést tudunk adni a föderalistáknak”, írta Vistisen.

A Patrióták Európáért csoport létrehozását múlt vasárnap jelentette be Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babis, a Fidesz, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és a cseh ANO vezetői.

Az új formáció azonban gyorsan vonzza a hasonló gondolkodású pártokat Európa-szerte. Korábban Geert Wilders, a holland Szabadságpárt (PVV) vezetője is bejelentette pártja csatlakozási szándékát, de így tett a portugál Chega és a spanyol Vox is, az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini pedig jelezte, hogy fontolóra veszik a csatlakozást.

Az új pártcsoport megalakulása jelentős átrendeződést hozhat az Európai Parlament erőviszonyaiban, különösen ha valóban sikerül a harmadik legnagyobb frakcióvá válniuk.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.

Reagált az itthon is akkumulátor-gyárakat üzemeltető SK ON a pénzügyi nehézségekkel kapcsolatos hírekre

Az utóbbi napokban felröppent hírek szerint a vállalat vezetősége vészhelyzetet jelentett be a folyamatos veszteségek miatt, ám az SK ON szerint csak elkerülni szeretnék azt.