Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,129 $

Újabb információk a lengyelországi rakétacsapásról a belga védelmi minisztertől

Fotó: A helyszín, egy gabonatároló mellett rendõrök Przewodówban 2022. november 16-án, miután az elõzõ nap feltehetõleg orosz gyártmányú rakéta robbant fel a kelet-lengyelországi falu egyik gabonasilójában, és két embert megölt. Az eset Oroszország Ukrajna elleni háborúja alatt történt. MTI/AP/Michal Dyjuk
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Az értesülések alapján úgy tűnik, hogy a lengyelországi becsapódás az ukrán légvédelem tevékenységnek következménye.

A rendelkezésre álló információk alapján orosz rakéták darabjait és egy ukrán elfogó rakéta maradványait találták meg Lengyelországban – közölte a belga védelmi miniszter szerdán.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Ludivine Dedonder Twitter-üzenetében közölte, az értesülések alapján úgy tűnik, hogy a lengyelországi becsapódás az ukrán légvédelem tevékenységnek következménye. Mindezt a folyamatban lévő vizsgálatoknak kell megerősíteniük – tette hozzá a belga tárcavezető.

Mark Rutte holland kormányfő üzenetében azt írta, előbb a tények megállapítására van szükség, ezért szükséges Lengyelország megkezdett vizsgálatának támogatása. Kijelentette, hogy egy dolog világos: mindez nem történt volna meg, ha Oroszország nem indít rakétatámadásokat Ukrajna ellen. “Továbbra is támogatjuk Ukrajnát az orosz agresszió elleni védekezésben” – tette hozzá a holland miniszterelnök.

A luxemburgi külügyi tárca Twitter-oldalán reagált a Lengyelországban becsapódott rakéta hírére. Az üzenetben Jean Asselborn luxemburgi külügyminisztert idézték, aki azt mondta: ilyen incidensek csak azért történhetnek meg, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök folytatja brutális háborúját Ukrajna ellen. Oroszországnak azonnal le kell állítania a háborút – tette hozzá a luxemburgi külügyminiszer.

(MTI)