Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Újabb fegyveres támadás történt Jeruzsálemben, ketten megsebesültek

Fotó: Rendőrök és mentőalakulatok tagjai a Jeruzsálem Neve Jakov nevű lakónegyedében lévő zsinagógánál, ahol egy fegyveres nyolc embert megölt, és többeket megsebesített, mielőtt lelőtték. A Gázai övezetet irányító iszlamista Hamász terrorszervezet szóvivője bejelentette, hogy a jeruzsálemi merénylet válasz volt az izraeli hadsereg Dzseninben, Ciszjordánia északi részében előző nap végrehajtott, kilenc palesztin halálával végződő razziájára. MTI/AP/Mahmoud Illean
Közel-Kelet
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A gyanúsítottat mostanra „semlegesítették”, a 23 és 47 éves sérülteket pedig kórházba szállították, ám jelenlegi állapotukról nincs hír.

A jelentések szerint szombat reggel két ember sérült meg egy feltételezett terrortámadás következtében Jeruzsálemben, nem sokkal azután, hogy pénteken lövöldözés történt egy zsinagóga közelében, az ország keleti részén.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

A helyi mentőszolgálat megerősítette, miszerint egy újabb fegyveres támadás történt, a hatóságok pedig közölték, hogy számos rendőrt vezényeltek a helyszínre, s a gyanúsítottat mostanra „semlegesítették” – számolt be a Sky News.

A mentősök hozzátették, miszerint két férfi (egy 23 éves és egy 47 éves) sebesült meg, akiket közepesen súlyos vagy súlyos állapotban szállítottak kórházba, jelenlegi állapotukról azonban egyelőre nincs hír.

Előző nap 7 ember vesztette életét, emellett legalább 10 fő (köztük egy 15 éves fiú) szenvedett sérüléseket, miután egy palesztin fegyveres este negyed kilenc körül lövöldözni kezdett a kelet-jeruzsálemi negyedben.

Ezt követően a 21 éves támadó autóba szállt és menekülőre fogta, a rendőrök azonban üldözőbe vették, majd egy rövid tűzpárbajt követően lelőtték. Később Benjámin Netanjahu miniszterelnök kijelentette, hogy Izrael „határozottan és higgadtan” fog fellépni minden ilyen jellegű ügy kapcsán.