Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,95 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
468,10 Ft
Bitcoin
64,137 $

Újabb atomrobbanás történt Csernobilban?

Az érdekes jelenség nemrég óriási pánikot keltett Ukrajnában.

Cool
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az érdekes jelenség nemrég óriási pánikot keltett Ukrajnában.

Az emberek az 1986-os atomkatasztrófára a mai napig emlékeznek. A tragédia után több tízezer embernek kellett új otthon után néznie, nem beszélve azokról az egészségi károsodásokról, amelyeket a baleset okozott. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Nemrég egy különös felhőre lettek figyelmesek a fővárosban, Kijevben élő lakosok, akiknek egyből felrémlett az alig 80 kilométerre található Csernobilban történt katasztrófa. Sokan azonnal pánikba estek, mivel azt feltételezték, hogy Putyin egyik atombombával kapcsolatos kísérlete sülhetett el balul.

A furcsa felhő egy az egyben hasonlított a nukleáris robbanásokkor keletkező gomba alakú képződményre – a teteje lapos volt, az alján pedig a detonáció nyomaira emlékeztető formák rajzolódtak ki.

Fotó: CEN

Az ukrán hatóságok azonnal reagáltak a közösségi médiában terjengő vészjósló felvételekre, és határozottan cáfolták a feltételezéseket, miszerint katonai tesztelések zajlanak a környéken.

Később még az Ukrán Nemzetvédelmi Szolgálat is megosztotta a fényképeket a Twitteren azzal a szöveggel, hogy

„Valljátok be, megijedtetek, ugye?”

Fotó: CEN

Az azonnali evakuáció helyett az emberek bekészíthették azonban az esernyőiket, mivel az óriási képződmény néhány órán belül szertefoszlott, a kialakult sűrű felhőkből pedig heves nyári záporok alakultak ki.

Az ehhez hasonló természetes jelenségek meglehetősen ritkának számítanak, ezért nem meglepő, hogy néha ufóként vagy ebben az esetben atombombaként azonosítják őket a laikusok.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/brit-regeszek-osi-kooszlopokat-talaltak-a-stonehenge-alatt/