Újabb atomrobbanás történt Csernobilban?

Cool
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az érdekes jelenség nemrég óriási pánikot keltett Ukrajnában.

Az érdekes jelenség nemrég óriási pánikot keltett Ukrajnában.

Soron kívül Szoboszlai megint parádésan játszott a Liverpoolban (videó)

Az emberek az 1986-os atomkatasztrófára a mai napig emlékeznek. A tragédia után több tízezer embernek kellett új otthon után néznie, nem beszélve azokról az egészségi károsodásokról, amelyeket a baleset okozott.

Nemrég egy különös felhőre lettek figyelmesek a fővárosban, Kijevben élő lakosok, akiknek egyből felrémlett az alig 80 kilométerre található Csernobilban történt katasztrófa. Sokan azonnal pánikba estek, mivel azt feltételezték, hogy Putyin egyik atombombával kapcsolatos kísérlete sülhetett el balul.

A furcsa felhő egy az egyben hasonlított a nukleáris robbanásokkor keletkező gomba alakú képződményre – a teteje lapos volt, az alján pedig a detonáció nyomaira emlékeztető formák rajzolódtak ki.

Fotó: CEN

Az ukrán hatóságok azonnal reagáltak a közösségi médiában terjengő vészjósló felvételekre, és határozottan cáfolták a feltételezéseket, miszerint katonai tesztelések zajlanak a környéken.

Később még az Ukrán Nemzetvédelmi Szolgálat is megosztotta a fényképeket a Twitteren azzal a szöveggel, hogy

„Valljátok be, megijedtetek, ugye?”

Fotó: CEN

Az azonnali evakuáció helyett az emberek bekészíthették azonban az esernyőiket, mivel az óriási képződmény néhány órán belül szertefoszlott, a kialakult sűrű felhőkből pedig heves nyári záporok alakultak ki.

Az ehhez hasonló természetes jelenségek meglehetősen ritkának számítanak, ezért nem meglepő, hogy néha ufóként vagy ebben az esetben atombombaként azonosítják őket a laikusok.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/brit-regeszek-osi-kooszlopokat-talaltak-a-stonehenge-alatt/