Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,20 Ft
Bitcoin
27,305 $

Az UEFA is vizsgálódik a Barcelona bírói kifizetéseinek ügyében

Fotó: unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Joan Laporta klubelnök korábban tagadta, hogy bármiféle szabálytalanságot követtek volna el.

Az UEFA közleményben erősítette meg, hogy vizsgálatot indított a Barcelonával szemben, amiért 2001 és 2018 között összesen mintegy 7 millió eurót fizetett Jose Maria Enriquez Negreirának, a játékvezetői bizottság korábbi alelnökének.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

Laporta nemrég cáfolta, hogy a Barcelona bírókat fizetett volna le a kedvezőbb ítéletekért cserébe, elmondása szerint Negreira feladata csupán az volt, hogy „technikai jelentéseket készítsen a bíráskodásról”.

„Az UEFA fegyelmi szabályzatának 31. cikkének 4. bekezdésével összhangban az UEFA etikai és fegyelmi felügyelőit nevezték ki, hogy vizsgálatot folytassanak az UEFA jogi keretein belül a szabályok esetleges megsértésével kapcsolatosan” – írta a szövetség.

Az ügyészek által benyújtott vádakat a múlt héten fogadta el egy barcelonai bíróság, a bíró pedig beleegyezett az ügy kivizsgálásába, mivel időközben más spanyol klubok és sportintézmények is felperesként csatlakoztak a panaszhoz – többek között a Real Madrid is.

A spanyol Felsőbb Sporttanács is megerősítette, hogy csatlakozik az ügyészi vizsgálathoz, Javier Tebas, a LaLiga elnöke pedig felszólította Joan Laporta klubelnököt, hogy tisztázza a helyzetet – írja az ESPN.