Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

Mostantól kriptovalutában is fizet a Twitter

A Stripe nevű szolgáltatással együtt egy új fizetési opció próbaverzióját indították el a világ egyik legnépszerűbb közösségi platformján.

Twenty20
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Múlt péntektől a Twitter Ticketed Spaces és a Super Follows felhasználói a kifizetéseiket akár a Circle által kibocsátott USDC stablecoinban is kérhetik – adta hírül a Finextra.

Az átutalások a Polygon hálózatán keresztül történnek majd, amelyet a kivitelező Stripe azért választott, mert olcsó, gyors, és integrálva van az Ethereum rendszerébe, valamint kompatibilis olyan tárcákkal, mint a MetaMask, a Coinbase Wallet és a Rainbow. Soron kívül Kövesd élőben Szoboszlai szombat délutáni meccsét az angol bajnokságból

Amint a tartalomgyártók megkapják a kriptovalutás fizetésüket, dönthetnek úgy, hogy a Polygon hálózatán tárolják azt, vagy rákapcsolódva az ethereum hálózatára átválhatják azt más kriptopénzekre.

Az előzetes tervek alapján a Stripe idővel további kifizetési utakat és további devizanemeket is hozzá fog adnia a rendszeréhez, és a jövőben más cégek számára is elérhetővé teszi a szolgáltatást – írta a lap.

A Stripe szerint a megoldás nagy előnye, hogy a platformoknak nem kell maguknak ellátni a kriptoeszközök tárolásához és tranzakciójához köthető feladatokat. A fejlesztést a Stripe Connect szolgáltatásába integrálták, amely automatizált kifizetéseket tesz lehetővé cégeknek szerte világban, akár helyi devizákban is.

Bár a Connect már több mint 70 helyi pénznemet fed le, a Stripe szerint sok országban továbbra is elérhetetlen részben a heterogén helyi fizetési rendszerek belső összetettsége miatt.