Dollár
426,35 Ft
Euró
421,07 Ft
Font
481,56 Ft
Bitcoin
19,975 $

Mostantól kriptovalutában is fizet a Twitter

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2022. április 26. - 00:45

A Stripe nevű szolgáltatással együtt egy új fizetési opció próbaverzióját indították el a világ egyik legnépszerűbb közösségi platformján.

Múlt péntektől a Twitter Ticketed Spaces és a Super Follows felhasználói a kifizetéseiket akár a Circle által kibocsátott USDC stablecoinban is kérhetik – adta hírül a Finextra.

Soron kívül Diákjai előtt esett össze egy tanárnő, kollégája kezdte meg az újraélesztését

Az átutalások a Polygon hálózatán keresztül történnek majd, amelyet a kivitelező Stripe azért választott, mert olcsó, gyors, és integrálva van az Ethereum rendszerébe, valamint kompatibilis olyan tárcákkal, mint a MetaMask, a Coinbase Wallet és a Rainbow.

Amint a tartalomgyártók megkapják a kriptovalutás fizetésüket, dönthetnek úgy, hogy a Polygon hálózatán tárolják azt, vagy rákapcsolódva az ethereum hálózatára átválhatják azt más kriptopénzekre.

Az előzetes tervek alapján a Stripe idővel további kifizetési utakat és további devizanemeket is hozzá fog adnia a rendszeréhez, és a jövőben más cégek számára is elérhetővé teszi a szolgáltatást – írta a lap.

A Stripe szerint a megoldás nagy előnye, hogy a platformoknak nem kell maguknak ellátni a kriptoeszközök tárolásához és tranzakciójához köthető feladatokat. A fejlesztést a Stripe Connect szolgáltatásába integrálták, amely automatizált kifizetéseket tesz lehetővé cégeknek szerte világban, akár helyi devizákban is.

Bár a Connect már több mint 70 helyi pénznemet fed le, a Stripe szerint sok országban továbbra is elérhetetlen részben a heterogén helyi fizetési rendszerek belső összetettsége miatt.