Clouds
21 Budapest
Dollár
353,68 Ft
Euró
385,84 Ft
Font
432,36 Ft
Bitcoin
23,675 $

Androidon már elérhető a Twitter Blue, ennyit kell fizetni érte

TÉMÁK:
#Elon Musk #twitter
San Francisco, 2022. november 22. A Twitter amerikai internetes közösségi portál és mikroblog-szolgáltatás san franciscói székháza 2022. november 21-én. Elon Musk milliárdos üzletember, a Twitter új vezérigazgatója november 16-án körlevélben értesítette az alkalmazottait, hogy elindul a Twitter 2.0 projekt, amihez a dolgozók vagy csatlakoznak (ennek eldöntésére alig egy napot kaptak), vagy távozhatnak. Több százan jelentették be a felmondásukat, így a cég fennmaradása is kérdésessé vált. Musk egyébként a hónap elején már elbocsájtotta alkalmazottainak mintegy felét. MTI/EPA/John G. Mabanglo
Smart
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Androidon már elérhető a Twitter Blue előfizetés, amivel a felhasználók a hitelesített profilokat szimbolizáló kék pipa mellett egyéb extrákat is kapnak, havi 11 dollárért.

Előzmény:

 

Az Androidos telefont használók számára elérhetővé vált a Twitter Blue és a felhasználók akár telefonjukon is előfizethetnek a szolgáltatásra, amivel hitelesíthetik profiljukat minden csatlakoztatott eszközön.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A Twitter azonban emelt a hitelesítés díján, az eddig havi nyolc dollárért elérhető szolgáltatás a jövőben havi 11 dollárba, azaz kb. négyezer forintba kerül. A Twitter Blue-t még Elon Musk vezérigazgatóvá való kinevezése után alakította át a cég, elég kaotikus módon bevezetve, azóta azonban jobban átgondolták, milyen kiváltságok járnak azoknak, akik fizetnek.

A The Verge beszámolója szerint a Twitter nem jelentette be külön, hogy Androidon is elérhető a szolgáltatás, ezt csütörtökön fedezték fel a felhasználók. Az előfizetéssel járó kék pipa mellett az ezt a csomagot választó ügyfelek hosszabb videókat tölthetnek fel és az üzenőfalukon is relevánsabb tartalmak jelennek meg.

A Twitter Blue előfizetési fokozat még 2021 nyarán jelent meg a közösségi oldalon, de sokáig csak elhanyagolható privilégiumokat kínált az előfizetőknek, mint például az, hogy előbb jutottak hozzá az új funkciókhoz.

Ez Musk hatalomátvételével megváltozott, ugyanis innentől a Twitter Blue sokkal központibb szerepet és célt kapott, ma főleg egyfajta kötelező előfizetési terv azok számára, akik meg akarják tartani hitelesített profiljukat.

Az előfizetés eredetileg csupán havi nyolc dollárba került volna, azonban végül beleszámolták az Apple-nek és a Google-nek fizetendő 30%-os díjat, amiért lehetővé teszik az alkalmazás elérését platformjukon, emiatt emelték meg a díját.