Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,851 $

Tűzveszélyes fűtőtesteket árultak a nálunk is agyonreklámozott webáruházban

Csak óvatosan az olcsó fűtőalkalmatosságokkal, nagyon sokba kerülhet a használatuk.

Fotó: illusztráció | unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Nyolc fűtőtestet vett górcső alá a terméktesztekkel foglalkozó Which?, melyek közül öt a TikTok Shop-ról, három pedig a Temuról származott. A legolcsóbb átszámítva alig 3200 forintba került, legtöbbjük pedig tűzveszélyesnek bizonyult, és egyáltalán nem felelt meg az Egyesült Királyság biztonsági előírásainak.

A készülékek – melyek közül többet influencerek is reklámoztak a TikTokon -, komoly biztonsági kockázatokat jelentettek, a két webshop emiatt el is távolította azokat a felületeikről. A Which? szerint azonban csupán hasonló termékekre cserélték azokat – írja a BBC. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

„Az olcsó elektromos fűtőtestek csábító lehetőségeket jelentenek, de a TikTok Shop és a Temu által értékesített modellek komoly kockázatot rejtenek magukban és el kell kerülni a megvásárlásukat” – fogalmazott Sue Davies, a Which? fogyasztóvédelmi szakértője.

Davies arra is felhívta a figyelmet, hogy sokkal szigorúbban kellene szabályozni a hasonló termékek árusítását, hogy a webshopok kénytelenek legyenek lépéseket tenni a biztonsági aggályok ellen.  Lesley Rudd, az Electrical Safety First vezérigazgatója pedig arra szólította fel az influencereket, hogy vállaljanak felelősséget azért, amit reklámoznak.

„A vásárlás módja megváltozott, talán örökre, a törvényeink viszont nem, így az online platformokon vásárló emberek teljesen védtelenek a veszélyes elektromos termékekkel szemben” – mondta. A Which? által tesztelt fűtőtestekből csupán egyetlen egy felelt meg az előírásoknak, válaszul a Temu és a TikTok Shop szóvivői is megerősítették, hogy azonnali intézkedéseket tettek a probléma megoldására.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.