Hatalmas tűzvész pusztított New Jersey-ben egy vegyi üzemben (videó)

Fotó: Unsplash/Fabian Jones
not image

Hujber Dávid

2022. január 15. - 07:10

New Jersey lakosságának egy része pánikba esett, miután hatalmas lángokra lettek figyelmesek, ami egy közeli vegyi üzemben csaptak fel.

A hatalmas tűzeset miatt a környékbeli lakosokat felszólították, hogy maradjanak otthon és csukják be ablakokat. Az üzem egyik létesítményében a hírek szerint jelentős klórkészletet tároltak, ami így a levegőbe juthatott.

Annak ellenére, hogy a hatóságok egyértelmű figyelmeztetést adtak ki, tömegek lepték el az utcákat, még kisgyereket is lehetett látni odakint, akik a lángokat figyelték. A tűzvész miatt elrendelték a közeli házak evakuálását, a legmagasabb riasztási szint mellett dolgoztak a tűzoltók.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mekkora mennyiségű veszélyes anyagról van szó, de ez akár 100 ezer kiló is lehet, amiről a CBS tett jelentést. Később a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat, és azokat távol tartani a klórüzem főépületétől.

Észak-Korea két rakétát lőtt ki a vasúthálózatáról, nem állnak le

A tűz oka nem ismert, és amíg a legapróbb láng nem alszik ki, nem tudják teljes mértékben megvizsgálni a területet. A szél miatt a levegőbe került veszélyes anyagok akár a New York-i Staten Islandig is eljuthatnak, erről is figyelmeztetést adtak ki a hatóságok.

Mint arról az RT is beszámolt, a klórgáz halálos is lehet, az első világháborúban vegyi fegyverként használták. A tünetek közé tartozik a légzési nehézség, hányás, hólyagok a bőrfelületen, homályos látás, valamint égő érzés az orrban, a szájban és a szemekben.