Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Turbulencia: kártérítést fizet a Singapore Airlines, aminek fedélzetén haláleset is történt

A légitársaság felajánlotta, hogy kártérítést fizet azoknak, akik megsérültek egyik, Londonból Szingapúrba tartó járatukon, amely súlyos turbulenciába került.

...svg content...Fotó: Unsplash
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint arról már több cikkünkben beszámoltunk, május 21-én tragédia történt a Singapore Airlines egyik, Londonból Szingapúrba tartó járatán, miután a gép súlyos turbulenciába került: egy 73 éves brit utas életét vesztette, emellett többen megsérültek. A halálos baleset idején összesen 211 utas és a 18 fős személyzet tartózkodott a gépen.

Később fény derült rá, hogy az utasok közül 50 fő továbbra is Bangkokban tartózkodik, ahol a gép landolt az incidenst követően, s 34-en azóta is kórházban vannak. Sokakat fej- vagy gerincsérüléssel vittek be, illetve több mint egy tucat személyt meg kellett műteni. A légitársaság közlése szerint teljes mértékben együttműködnek a hatóságokkal, akik kivizsgálják az esetet. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

A BBC most arról ír, hogy a Singapore Airlines felajánlotta, hogy kártérítést fizet azoknak, akik megsérültek a fent említett járaton. A légitársaság egy Facebook-bejegyzésben egészen pontosan azt írta, hogy 10 ezer dollárt (kb. 3 millió forint) ajánl fel azoknak, akik kisebb sérülést szenvedtek, míg a súlyosabb sérüléseket szenvedett utasoknak ennél magasabb összeget.

Kiemelték: 25 ezer dolláros (kb. 8 millió forint) előleget biztosítanak ezen utasok azonnali szükségleteinek finanszírozására, illetve további megbeszéléseket folytatnak „a konkrét körülmények” figyelembevételével. Mindemellett a Singapore Airlines tudatta azt is, hogy a járat összes utasának teljes viteldíj-visszatérítést ajánl fel, beleértve azokat is, akik nem szenvedtek sérülést.

Továbbá az utasok az erre vonatkozó előírásoknak megfelelően késési kártérítést is kapnak, illetve 1000 szingapúri dollárt (kb. 200 ezer forint) ajánlottak fel minden utasnak az azonnali költségek fedezésére, kéréseiknek megfelelően pedig gondoskodtak róla, hogy a hozzátartozók Bangkokba repülhessenek a kórházban tartózkodó rokonaikhoz.