Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Tüntetést szerveztek a magyar ingázók, mert fizetős lesz az egyik osztrák határátkelő

A díj két évre szól, és nagy része levásárolható az ottani boltokban, ám a magyar tüntetők még így is méltánytalannak tartják.

Fotó: Osztrák katona ellenőriz egy autóst a magyar-osztrák határon, a Fertőrákos és a burgenlandi Szentmargitbánya (Sankt Margarethen im Burgenland) közötti átkelőhelyen 2020. április 22-én. MTI/Filep István
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az RTL Híradó számolt be róla, miszerint tüntetést szerveztek az osztrák határon, miután kiderült, hogy július 3-tól csaknem 160 eurós díjat kell fizetnie azoknak, akik Ausztriába akarnak menni a Schatterndorf és Ágfalva közötti határátkelőn.

Mint kiderült, az intézkedésről az osztrák település vezetői hozták meg a döntést. A díj két évre szól, és nagy része (140 euró) levásárolható az ottani boltokban, ám a magyar tüntetők még így is méltánytalannak tartják.

Az osztrák polgármester azzal indokolta mindezt, hogy a magyar ingázók miatt sok a baleset és zavarják az osztrákokat, ám ezzel sokan nem értettek egyet:

„Akkor most, ha valaki befizet 160 eurót, akkor nem fogja zavarni az ott lakókat. Szerintem ez egy költői kérdés, vagy abból a pénzből mindenki olyan ablakot fog magának csinálni, amin keresztül nem hallanak be hangot? Szóval nem értem az egészet”

– mondta az egyik férfi.

De olyan tüntető is volt, aki a határhoz kisétáló osztrák delegáció tagjait sértegette és bojkottra hívott fel, mondván, a döntés elfogadhatatlan. Ágfalva polgármestere szerint az lehet a megoldás, ha új átkelőket építenek az érintett településeken.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.

Fél nap alatt elfogták a budapesti Louis Vuitton üzlet tolvajait

A budapesti rendőrök mindössze 12 óra alatt azonosították a terézvárosi luxusmárkabolt betörésének feltételezett tetteseit.