Tudtad? 12 óra alatt 66 millió fát ültettek el Indiában

Kiss László

2019. november 18. - 15:34

Az indiai Madhja Prades példát mutathat a világ összes olyan országának, amely tenni szeretne valamit a klímaváltozás ellen.

Madhja Prades idén év elején került a címlapokra, ugyanis Guinnes-rekordot jelentő mennyiségű fát ültettek el a közép-indiai államban. A projekthez elképesztő mennyiség, 1.5 milliónál is több önkéntes csatlakozott, ám végül erőfeszítésüket siker koronázta, ugyanis a Narmada folyó mentén 12 óra alatt nem kevesebb mint 66 millió facsemetét ültettek el.

A korábbi rekordot egyébként szintén India tartotta, 2016 júliusában Uttar Pradesh államban 800 ezer önként kerekedett fel a jó ügy érdekében, akik akkor 50 millió fát ültettek el.

“Elmondhatatlanul büszke vagyok az emberekre, akik lehetővé tették, hogy ez a hatalmas mennyiségű fa ilyen rövid idő alatt elültetésre kerüljön”, nyilatkozta akkor Shivraj Singh Chouhan helyi politikus, aki szerint az ehhez hasonló cselekedetek jelentősen hozzájárulnak a környezet tisztán tartásához és a klímaváltozás megállításához.

Az erdőirtási tevékenységeknek és az egyre inkább gyakorivá váló súlyos erőtüzeknek köszönhetően folyamatosan csökken a bolygón lévő fák mennyisége, így a politikus szerint azok ültetése kellene, hogy jelentse a fő prioritást, nem csak náluk, hanem a világ többi országában is.

Noha India igyekszik élen járni ezen a területen, hogy sokat kell még tenniük azt kitűnően jelzi, hogy a rendkívül szennyezett levegő miatt Delhiben nemrég az első oxigénbárt is megnyitották.