Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,70 Ft
Euró
395,98 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
61,266 $

Liz Truss: Putyin váltságdíjra akarja kényszeríteni a világot az ukrán gabona miatt

A brit külügyminiszter nem rejtette véka alá véleményét és egyenesen kijelentette, Putyin fegyverként használja még az éhezést is, és váltságdíjat követel a világtól, hogy kijussanak az ukrán kikötőkből az ukrán gabonakészletek.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Liz Truss brit külügyminiszter igen hevesen reagált Putyin legújabb lépéseire, se egyenesen kijelentette, az orosz elnök fegyverként használja az éhezést, hiszen jelenleg is több mint 20 millió tonna ukrán gabona rostokol a kikötőkben, melyek egyszerűen nem jutnak ki az országból Putyin háborúja miatt.

Az elmúlt hetek után az elmúlt napokban még komolyabb méreteket öltött a globális élelmiszerválság miatti aggodalom, ez pedig annak köszönhető, hogy Putyin még az éhezést is fegyverként használja fel a világ ellen. Truss úgy fogalmazott, „egészen megdöbbentő, hogy Putyin megpróbálja váltságdíjra kényszeríteni a világot”. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Hangsúlyozta, mostanra kijelenthető, hogy „Putyin fegyverként használja az éhezést és az élelmiszerhiányt”, ezzel pedig hihetetlen veszélybe sodorja a világ legszegényebb régióinak lakosságát. Truss kiemelte, „egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy ez megtörténjen”, majd leszögezte, „Putyinnak fel kell oldania az ukrán kikötők blokádját” – idézte a Sky News.

Egy magas rangú török tisztviselő eközben közölte, hogy Ankara jelenleg tárgyalásokat folytat Moszkvával annak kapcsán, hogy az ukrán gabonát Törökországon keresztül lehessen szállítani, ám ezt a tárgyalást is érdemes komoly fenntartásokkal kezelni, hiszen eddig egyetlen béketárgyalási fordulóban sem voltak hajlandók egyezségre jutni az oroszok, és szinte borítékolható, hogy Putyin kizárólag akkor lenne hajlandó kiengedni Ukrajnából az ukrán gabonát, ha a Nyugat engedne újabb követeléseinek, miszerint oldják fel az Oroszországgal szembeni szankciókat.