Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,04 Ft
Euró
389,44 Ft
Font
455,16 Ft
Bitcoin
54,397 $

Trükkös módszerekhez nyúlnak a szállásadók, ha áremelésről van szó

Többek között az energiahozzájárulási díj, a fizetős parkolás és a kötelező minibár díj is előkerül a kalapból.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Más vállalkozásokhoz hasonlóan a szállodaipart sem kerülte el az infláció és a megugró energiaár, azonban esetükben túl feltűnő és adott esetben káros is lehetett volna a direkt áremelés, így többen közülük trükkös eszközökhöz folyamodtak.

A Portfólió írása egy példát is hoz, ugyanis megemlítik, hogy a balatonszemesi Wellness Hotel Szinbád esetében minimum két éjszakára lehet foglalni 21 500 ft/fő/éjszakás áron, ami mellett a foglalóknak számolniuk kell az energiaköltség hozzájárulással is, amit két részre osztottak.

A fűtési szezon beindítása előtt 1270 Ft/fő/éjszaka költség megfizetésére kötelezik őket, míg az október 20-tól április 20-ig tartó fŰtési szezonra ez az összeg éjszakánként már egészen 3270 forintig úszik.

Mindemellett kötelező elemként bevezették a 1850 forintos minibár használati díjat is, ami mellé adott esetben még egy éjszakánként 1270 forintba kerülő kamerával megfigyelt parkoló is igénybe vehető.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint nem túl attraktív egy ilyen lépés a szállodáktól, ez ugyanis felbosszanthatja a vendéget, aki joggal gondolja, hogy a „szoba tartozéka” a fűtés, majd hozzátette, hogy bár minden szállásadó maga dönti el, hogy alakítja ki a szolgáltatási árait, de ő maga nehezen tudja elképzelni, hogy mostantól a fapados légitársaságok mintájára kezdenének el üzemelni a szálláshelyek, és minden tételért külön összeget kérnének.