Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,84 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
467,66 Ft
Bitcoin
64,251 $

Trükkös csalással jutottak hitelekhez, amiket szétosztottak egymás között

A trükkös gazdasági csalások hazánkban is igen sokszor szoktak előfordulni, melyre egy újabb példát láthattunk Baranya megyében.

...svg content...Budapest, 2020. július 14. A Cetelem Bank székhelye a Teréz krt. 55-57. A Magyar Cetelem Bank 1999 óta van jelen Magyarországon. Alapítója, és egyben 100%-os tulajdonosa a francia Cetelem S.A., amely közel 50 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a fogyasztási hitelezés területén. 1999-óta a BNP Paribas csoport tagja, amely az euró-zóna második legnagyobb pénzügyi csoportja, valamint a világ 8 legnagyobb pénzügyi csoportjának egyike. MTVA/Bizományosi: Balaton József
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség három ember ellen, mert csaknem harminc személy adataival visszaélve, fiktív hitelszerződésekkel több mint négymillió forint kárt okoztak egy pénzintézetnek – tájékoztatta a Baranya megyei főügyész csütörtökön az MTI-t.

Varga-Koritár György közölte: a vádlottak – egyikük egy kis összegű, rövid lejáratú kölcsönök nyújtásával foglalkozó hitelintézet kereskedelmi munkatársa – 2016-ban határozták el, hogy mások adatainak felhasználásával a hitelintézettel szerződést kötnek, majd a felvett pénzt egymás között elosztják. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

A valótlan szerződések megkötése előtt az egyik vádlott ellenőrizte, hogy a kiszemelt hitelfelvevők hitelképesek-e, majd elkészítették a szerződéseket, amelyeket sok esetben tanúként és a szerződő nevében is aláírtak.

Egyes szerződések esetében a vádlottak kezdetben egy ideig törlesztették a hiteltartozást azért, hogy csalásukat a pénzintézet minél később észlelje, és további hiteleket tudjanak felvenni újabb hamis szerződésekkel.

A vádlottak 2016 novembere és 2017 áprilisa között huszonhét ember adataival éltek vissza, a fiktív hitelszerződésekkel csaknem 4,4 millió forint kárt okoztak a pénzintézetnek.

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a három feltételezett elkövető ellen a Pécsi Járási Ügyészség – olvasható a közleményben.

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.