Vadonatúj traileren láthatjuk az egyik legjobban várt PS-exkluzív játékot

Sony
not image

Kulcsár Péter

2021. július 31. - 03:38

A misztikus cyberpunk városban bóklászó macska rengeteg rajongó szívét megdobogtatta, a Stray című IP-ről azonban mindezidáig nem sokat tudhattunk meg.

Talán mindenki emlékszik arra a pillanatra, amikor tavaly júniusban a PlayStation 5 hivatalos bemutatójakor felfedte a Sony a konzolra érkező exkluzív játékokat, melyek között egy macskás kaland is helyet kapott Stray néven.

Az első trailer alapján csupán arra lehetett következtetni, hogy egy cyberpunk világban mozgó TPS-szerű élményről lehet szó, a legújabb ízelítőben azonban végre gameplay-t is láthattunk arról, amit már oly régóta szerettünk volna csinálni: egy macska bőrébe bújva végigtopogni az éjszakán.

A Stray valójában egy nyitott világban játszódó platformer TPS, macskánk azonban szuperképességekkel és különböző fegyverekkel lesz felruházva, így olyan helyekre is benézhetünk vele, ahová emberek képtelenek eljutni.

A főhős egy B-12 névre keresztelt drón segítőt is kapott, ami sokakat a Ratchet & Clank szériára emlékeztethet. Az aprócska robot macskánk létfontosságú partnere, segít interakcióba lépni a nyitott világban elhelyezett objektumokkal, képes lefordítani az emberszerű gépek nyelvét, valamint hasznos itemeket tárol számunkra.

Mivel cirmosok vagyunk, kizárólag hasonszőrű bundásokkal kommunikálhatunk, a legnagyobb veszélyeket pedig az úgynevezett Zurkok jelenthetik, amelyek nemcsak a macskatársadalmat, hanem az emberiséget is állandó terrorban tartják.

A Stray egyelőre még fejlesztés alatt áll, legkorábban 2022 elején kerülhet piacra, ám azt sem tartjuk kizártnak, hogy a PS-exkluzív cím megjelenésére még legalább két évet várniuk kell a gamereknek.