Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,34 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,78 Ft
Bitcoin
58,350 $

Tragikus földcsuszamlás történt Ecuadorban, többen meghaltak

A heves esőzések földcsuszamlásokat idéztek elő Ecuadorban, aminek következtében többen életüket vesztették.

...svg content...Fotó: Unsplash/Mauricio Muñoz
Dél-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

Heves esőzések csaptak le Ecuadorra, ami miatt többen megsérültek és életüket vesztették. A vasárnapi tájékoztatás szerint legkevesebb hat ember haláláról tudni, tizenkilencen pedig megsérültek, így lehetnek még áldozatai a földcsuszamlásoknak.

Az ország közepén nagy méretű földcsuszamlásról jelentettek, miközben harminc embert eltűntként tartottak nyilván. Azóta ezeket az embereket megtalálták, és biztonságba helyezték őket. A Reuters azt írja, hogy a vihar három vízerőmű működésére is hatással volt, a pontos károk azonban nem ismertek. Soron kívül Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

Közép- és Dél-Amerika egyes részein vasárnap heves esőzések söpörtek végig, ami miatt földcsuszamlások, sziklaomlások és áradások fokozott veszélyére figyelmeztetnek a hatóságok. El Salvadorban már vörös riasztást adtak ki az egész országban heves esőzésekre.

A légitársaságok pedig átirányították a járatokat a szomszédos Guatemalába, mivel jelenleg veszélyes a helyzet, semmilyen kockázatot nem akarnak vállalni azzal, hogy a gépek landolnak ezeken a területeken.

A kialakult helyzet miatt a hatóságok folyamatosan szolgálatban vannak, és igyekeznek segíteni az embereknek, biztosítván az utakat, a megfelelő közlekedést. Arról nem érkezett hír, mekkora az anyagi kár, és mennyi időbe telhet visszaállítani az utakat.

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.