Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Továbbra is küzdenek a lángokkal a Fertő-tónál a tűzoltók

TÉMÁK:
#Tűz #tűzoltók
Sarród, 2021. május 10. A Fertõ-tó Sarród felõl fényképezve. A település a Fertõ-Hanság Nemzeti Park központja. MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A Katasztrófavédelem legújabb információi szerint mostanra sikerült körülhatárolni a tüzet.

Nagy területen lángolt a nádas Fertőrákos külterületén, a Fertő-tó partján, adta hírül honlapján szerda délelőtt a Katasztrófavédelem.  A tűz két és fél négyzetkilométeren pusztított.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

A helyszínre a soproni, a csornai, a kapuvári, a sopronkövesdi, a sárvári, a szombathelyi, a győri és a lébényi hivatásos tűzoltók mellett a fertőrákosi, a nagylózsi, a hegykői, a sopronhorpácsi, az osli, a völcseji, a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltók vonultak ki.

Az időjárás sem könnyíti meg a tűzoltók munkáját

Az egységek az egyik oldalról a még nem lángoló részeket védték, a tűz által már felemésztett nádasoknál pedig vízsugarakkal és kéziszerszámok segítségével oltottak a tűzoltók.

A munkálatok tovább folytatódnak, azonban a legfrissebb információk alapján a tüzet kora délutánra sikerült körülhatárolni. Mint írták, a tűzoltók munkáját az időjárási körülmények, így az erős szél is nehezíti.

Ahogy arra a Katasztrófavédelem figyelmeztetett, az elmúlt napokban egyre több szabadtéri tűzeset történt. Március elseje óta 543 esetben riasztották a tűzoltókat, a leégett terület mérete pedig akkora, mint 603 futballpálya.