Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,612 $

Viharos szél: leginkább Budapesten és Pest megyében okoz sok gondot az időjárás

Fotó: Tűzoltó a viharos erejű szélben úttestre dőlt fát fűrészel darabokra a főváros XVIII. kerületében, a Cziffra György utcában 2022. január 30-án. Ezen a napon több megyére és a fővárosra másodfokú riasztást adott ki az erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. MTI/Mihádák Zoltán
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

Sorra érkeznek a jelentések a hatóságokhoz a káreseményekről, a különböző viharos szél okozta fennakadásokról.

A viharos erejű szél miatt folyamatosan dolgoznak a tűzoltók az ország több vármegyéjében. Leginkább Pest vármegyében és Budapesten okozza a legtöbb gondot az időjárás, de hazánk más pontján is károkat okoz a szél – írja a Katasztrófavédelem.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

Délben több mint százhúsz helyre várták a tűzoltók segítségét az országban úttestre, vasúti sínekre, lakóépületekre dőlt fák eltávolítása, vagy éppen elszakadt elektromos vezetékek és távközlési szolgáltatói kábelek miatt – olvasható a közleményben.

A fővárosban, a délelőtti órákban a X. kerületi Keresztúri úton leszakadt egy villanyoszlopra rögzített közlekedési tábla, három-négy méter magasan jelentett veszélyt. A VIII. kerületi Vajdahunyad utcában egy autóra dőlt egy kerítés. A II. kerületi Máriaremetei úton az uszoda tetejét bontotta meg a szél.

A Nógrád vármegyei Nagyoroszi térségében, 2-es főút melletti vasúti szakaszon a sínekre dőlt egy fa. Heves vármegyében, Vámosgyörkön is a vasúti sínekre dőlt fa akadályozta a forgalmat. A Kálló és Verseg közötti úton a Verseg felé haladó sávot foglalta el egy kidőlt fa, de Tahitótfalu és Pócsmegyer között is fa dőlt az úttestre. Egerben, a Kocsis Bernát utcában két gépkocsira dőlt egy fa, míg Jászberényben, a Lehel vezér téren a gimnázium lemeztetejét bontotta meg, valamint a cserepeket fújta le a szél.