Clouds
21 Budapest
Dollár
357,31 Ft
Euró
384,48 Ft
Font
437,06 Ft
Bitcoin
27,693 $

Tovább harcol a Facebook a védőoltásokról szóló álhírek ellen

Fotó: William Iven/Unsplash
Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Tájékoztató címkékkel látja el a Facebook a védőoltásokról szóló posztokat, ezzel folytatva a harcot a koronavírus-járványhoz kapcsolódó álhírekkel és hamis információkkal szemben.

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója hétfőn blogposztban jelentette be, hogy a címkék az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által hitelesített információkat fogja tartalmazni. 

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

A szövegeket először angolul és öt más nyelven lehet majd elérni, de a következő néhány hétben ezt bővíteni fogják – írja a Global News.

Például hozzáadunk egy címkét azokhoz a bejegyzésekhez, amelyek a COVID-19 védőoltások biztonságosságáról beszélnek, ami arról ad információt, hogy a koronavírus elleni vakcinák hatékonysága és biztonságossága vizsgálatokkal kerül ellenőrzésre, mielőtt jóváhagyják a használatukat

– magyarázta Zuckerberg.

A Facebookot és a céghez tartozó Instagramot széles körben kritizálták, amiért a platformjaikat ellepte az oltásellenes propaganda és annak érdekében, hogy felvegyék a harcot a hamis információkkal és álhírekkel szemben, különböző intézkedéseket hoztak, mint a tényellenőrzés és a címkék.