Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,95 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
468,10 Ft
Bitcoin
64,137 $

Tovább harcol a Facebook a védőoltásokról szóló álhírek ellen

Tájékoztató címkékkel látja el a Facebook a védőoltásokról szóló posztokat, ezzel folytatva a harcot a koronavírus-járványhoz kapcsolódó álhírekkel és hamis információkkal szemben.

...svg content...Fotó: William Iven/Unsplash
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója hétfőn blogposztban jelentette be, hogy a címkék az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által hitelesített információkat fogja tartalmazni. 

A szövegeket először angolul és öt más nyelven lehet majd elérni, de a következő néhány hétben ezt bővíteni fogják – írja a Global News. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Például hozzáadunk egy címkét azokhoz a bejegyzésekhez, amelyek a COVID-19 védőoltások biztonságosságáról beszélnek, ami arról ad információt, hogy a koronavírus elleni vakcinák hatékonysága és biztonságossága vizsgálatokkal kerül ellenőrzésre, mielőtt jóváhagyják a használatukat

– magyarázta Zuckerberg.

A Facebookot és a céghez tartozó Instagramot széles körben kritizálták, amiért a platformjaikat ellepte az oltásellenes propaganda és annak érdekében, hogy felvegyék a harcot a hamis információkkal és álhírekkel szemben, különböző intézkedéseket hoztak, mint a tényellenőrzés és a címkék.

Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely válaszát a hatalmas pénzjutalmakról

Vitézy Dávid elárulta, mennyit keres a a MÁV Start és a Volánbusz közös gazdasági vezetője, aki szintén szép summát kapott.