Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,117 $

Mindenki számára hasznos kiberbiztonsági oktatóvideót mutat be kedden a Facebook

Smart
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Gyerekek, szülők és tanárok számára is hasznos lehet az a kiberbiztonsági oktatóvideó, ami kedden 18 órakor debütál a Facebookon.

Február 9-e a Biztonságos Internet Világnapja, ennek alkalmából mutat be egy kiberbiztonsági tanácsokkal foglalkozó oktatóvideót a Facebook a Skool oldalán. A HVG azt írja, a videó körülbelül egy iskolai tanóra hosszúságú lesz, és a Facebook, a Skool, illetve a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány munkatársai magyarázzák majd el közérthetően a biztonságos Facebookozásra vonatkozó tippjeiket.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

A Facebook jelentéseiből kiderül, csak a tavalyi év harmadik negyedévében 22 millió bejegyzést távolítottak el a közösségi oldalról gyűlöletbeszéd miatt. A közösségi oldal felhasználási elveit sértő tartalmak nem ritkán bukkannak fel a Facebookon, ezért is lehet hasznos az új oktatóvideó.

A koronavírus-járvány ellen hozott korlátozások miatt rengeteg esemény és tevékenység az online térbe helyeződött át, ilyenek többek között az iskolai tanórák, és a barátokkal való kapcsolattartás hangsúlyosan nagyobb mértékben van történik a közösségi oldalakon, mint korábban.

A HVG tudósításából kiderül, hogy az oktatóvideó olyan témákkal foglalkozik, melyek nemcsak a Facebookot használó gyerekek, hanem szüleik és tanáraik számára is hasznosak lehetnek. A közösségi média alapvető működéséről kaphatunk majd tanácsokat, és az is kiderül, mik a profilok és az oldalak közötti különbségek, hogyan tudjuk közelebbi vagy távolabbi ismerőseinket csoportokba rendezni és mi a kétlépcsős azonosítás értelme.

Búcsút inthetünk a nyomkövető funkcióknak Androidon?

A Facebook edukációs kampányának részeként megszülető videójában biztonsági beállításokat ismerhetünk majd meg, illetve szó esz az online zaklatásról és annak megelőzéséről, szakemberek pedig arról is beszélnek majd, hogyan kezeljük a már kialakult problémás helyzeteket.

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány tavaly tavaszi felméréséből kiderült, minden ötödik gyermek nem érzi magát biztonságban az interneten és hogy a szülők nem nyújtanak elegendő kapaszkodót a digitális térben való kiigazodáshoz, mondta el Varga Aida, a szervezet vezetője.