Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

Tovább élhetnek a macskák egy alkalmazásnak hála, odáig vannak érte a gazdik

Egymással is megoszthatják tapasztalataikat a macskatartók, ami nagy segítséget jelent.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

Akik rutinos macskások, azoknak nem újdonság, hogy bársonytalpúik bizony nem szívesen mutatják ki, ha valami nincs rendben. Sokáig rejtegethetik a tüneteiket, pedig akár egészen banális dolgokból is ki lehet következtetni, ha gond van.

A Carelogy technológiai startup és a japán Nihon Egyetem kutatói épp ezért létrehoztak egy olyan alkalmazást, amely lehetővé teszi a gazdik számára, hogy könnyebben felfedezzék, ha cicájuk valamilyen betegségben szenved. Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

A CatsMe! egy mesterséges intelligenciával működő alkalmazás, amely segít jelezni a bajt akkor is, amikor annak még nincsenek olyan külső jelei, mint például a mosdás elmaradása, a bágyadtság, vagy az étvágytalanság – írja a Cybernews.

Az alkalmazást 2023-ban indították el, és már 230 ezer felhasználója van. Fejlesztői azt állítják, hogy az app csaknem 95%-os pontosságú. Az alkalmazás használói ráadásul szintén segítik az MI-t, hogy további tudást halmozzon fel.

Használata nagyon egyszerű, amint a tulajdonos feltölt egy a macskájáról készült képet, az alkalmazás össze tudja hasonlítani a fotót a korábbi képekkel, melyek alapján kiderülhet, hogy mi áll a háttérben – magyarázta Kazuya Edamura, állatorvos, a CatsMe! Társfejlesztője.

Gyurcsány Ferenc: Magyar Péter azt mondja, vagy ő, vagy senki

Gyurcsány Ferenc hosszú idő után ismét szóba hozta Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét, aki csak saját magukat látják ideális választásnak a kormány élére.

Már több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek a Trump-merénylet áldozatának családjáért

A hős édesapa családja részére eddig összesen 1 millió dollár gyűlt össze, nem egész 24 óra alatt, ami óriási eredmény.

Kiderült, mesterlövészek voltak Donald Trump merénylője alatt

Egyre szürreálisabb, ami szombaton történt, már azt is tudni, hogy a 20 éves merénylő alatt a merénylet ideje alatt mesterlövészek tartózkodtak, akik a tömeget figyelték.