Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Tóth Andi drámai bejelentése: abbahagyja az éneklést

Fotó: Instagram/Tóth Andi
Style
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Tóth Andi nagy bejelentést tett, és megerősítette, hogy befejezi az éneklést.

Andi a videójában arról beszélt, hogy hozott egy drámai döntést pár hónappal ezelőtt, amiről nehéz beszélnie, de úgy érzi, tartozik annyival azoknak, akik támogatták őt az évek alatt. Bejelentette, befejezi az éneklést, aminek sok oka van, függetlenül, hogy mindig is zene volta mentsvára, kiskorától kezdve.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

Mindig úgy volt vele, hogy Isten okkal adott neki ilyen tehetséget, amit használnia kell, és adnia belőle a világnak. Megjegyezte, sokat változott ebben a 10 évben, aminek örül, ám már azt sem tudja, hogy ki ő valójában.

Kiderült, a koronavírus előtt el szeretett volna menni az országból, mert nemigazán kötötte ide semmi. A világjárvány keresztülhúzta a számításait, majd megírta az albumát, elmondása szerint poénból tette, nemigazán költött rá pénzt, segítettek neki az ismerősei benne.

Hiába a nagy siker, Andi nem volt boldog

Végül bejött az album, nagyon nagy sikert aratott vele, és ahogyan ő fogalmazott, a lehető legrosszabb dolog történt vele, mert elkezdett reménykedni. Sokáig nem volt boldog, mindig a zenébe menekült, de azt vette észre magán, hogy ez sem teszi olyan boldoggá.

Andi több alkalommal is feltöltötte a videóját az Instagram oldalára, de kénytelen volt törölni annak hosszúsága miatt, majd darabolni kezdte, ám az sem úgy ment fel, mint szeretné. Hamarosan talán erre is meglesz a megoldás, és minden részletre fény derül, de a lényeg a lényeg, hogy a fiatal énekesnő leteszi a mikrofont. „Ezennel abbahagyom az éneklést.”

Addig is, kövessétek Andi oldalát, mert folyamatosan azon van, hogy valahogyan közzétegye a hosszú videóját, benne a részletekkel, az érzéseivel, és azokkal a dolgokkal, amikről eddig csak kevesen tudhattak. A cikket pedig folyamatosan frissítjük a videókkal, az új tartalommal.

Az X-Faktor megnyerése után azt hitte, már biztonságban és jó kezekben van, nem érheti nagy baj. Rájött, hogy nem, és sorra érték a problémák, miközben a zenében sem teljesedhetett ki. Hontalanul is élte az életét, barátoknál lakott, noha az emberek azt gondolják, hogy az ilyen tehetséges emberek mind nagyon tehetősek.

Olyannyira nehéz volt a helyzet, hogy újra kellett építenie magát, amit meg is tett, de ezzel 2-3 éve ment el. Szintén zavarta, hogy nem a dalairól szóltak a hírek, hanem többek között a magánéletéről, miközben rengetegen bántották a közösségi médián keresztül. „Semmi nem szólt a zenéről.”

A koronavírus volt a fordulópont

Beszélt egy nagyon mélypontról, hozzátéve, talán azóta sem jött ki belőle. Azt érezte, sosem lesz elég jó az embereknek, túl soknak, vagy túl kevésnek tartotta magát, és onnantól kezdve feladta, hogy elérjen Magyarországon bármit is, elérjen valamit a zenével. Ekkor közel állt ahhoz, hogy elhagyja az országot, és ez volt az a pont, amikor megírta a “Lejtő” című albumot, mert a koronavírus miatt nem tudott mit csinálni.

Rosszul érintette, hogy az album berobbanását követő koncerteken mást gondoltak róla, a többség nem értette ennek az egésznek a lényegét. Hiába a siker, rosszul érezte magát, a színpadon is, és egyre lejjebb került. „Rájöttem, ami igazából hiányzik, az a hangom.” Gondolt itt arra, hogy ezekben a dalokban nemigazán használta a hangját, mert nem volt rá szükség. Ekkor tudatosult benne, hogy hiába koncertezik, gyakorlatilag hónapok óta nem énekelt.

Emiatt énekelt pár más dalt a koncerteken, de az nem jött be a közönségnek, pedig azokban a dalokban megmutathatta az énekhangját, kezdve az AC/DC-vel. Valahol mindez egyáltalán nem érdekelte, másfelől rendkívül fájt neki, mert az emberek nem voltak kíváncsiak arra, amit szívesen csinál. Maga sem tudja, hogyan csinálta végig a tavalyi évet, úgy érezte, mint akit felraktak a színpadra.

Kiadóban fog dolgozni kreatív igazgatóként

A döntést meghozta, zene nélkül éli tovább az életét, így nem lesz több koncert, és új dalok sem. Egyelőre nem tudja, hogyan éli meg az előtte álló időszakot, mert hasonlóban nem volt része, és amiatt szomorú egy ideje, mivel nem akarta ezt a döntést, boldog lenne, ha működne, ugyanakkor elfáradt. Szintén fájt neki látni azt, hogy két olyan ember sír miatta, akik féltik őt, mellette állnak, és rendkívül fontosak számára. „Nem nagyon volt még ilyen.”

A hozzá közelállók szerint nem fogja bírni zene nélkül, amivel tisztában van, ugyanakkor meg akarja próbálni. 100%-ra nem tudja megígérni, hogy nem fog énekelni, de ez a célja, és kiadja azokat a dalokat, amik már elkészültek az elmúlt 1-2 évben. Erre valamikor a közeljövőben kerül sor, pontos időpontot egyelőre nem tud mondani.

A zenétől nem távolodik el, kreatív igazgatóként folytatja tovább egy saját kiadóban, egy ideje már dolgoznak a háttérben. Emellett folyatja a zsűrizést a Sztárban Sztárban, valamint lesz egy saját ruhamárkája.