Clouds
21 Budapest
Dollár
359,41 Ft
Euró
390,62 Ft
Font
445,58 Ft
Bitcoin
23,120 $

Mióta itt jártál:

A törvényszegés fölött is szemet hunynak Ronaldónak és Georginának Szaúd-Arábiában

Fotó: Cristiano Ronaldo portugál futballcsillag egy sajtóértekezleten, amint bemutatják az an-Nászr szaúd-arábiai labdarúgóklub új játékosaként Rijádban 2023. január 3-án. Az ötszörös aranylabdás, 37 éves Ronaldo 2022. december 30-án két évre a szaúdi klubhoz szerződött. MTI/AP/Amr Nabil
Style
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban felmerült a kérdés, hogy vajon a futballsztár és az influenszer-modell barátnője kivételt képez-e a helyi rendelkezések alól.

Szaúd-Arábia többek között a szigorú törvényeiről és kulturális szokásairól ismert, s ezek egyike kimondja, hogy nem élhetnek egy fedél alatt azok a párok, amelyek tagjai nem házasodtak össze, vagyis ez Cristiano Ronaldóra és Georgina Rodriguezre is igaz.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A portugál játékos nemrégiben szerződött le az Al-Nasszr futballcsapatához, amelytől a hírek szerint rekord fizetést kap (évi 200 millió eurót), de felmerült a kérdés, hogy vajon ő és a spanyol influenszer-modell barátnője kivételt képez-e a helyi rendelkezések alól.

Az Infostart szerint egyes szaúdi jogi szakértők azóta megerősítették, hogy a hatóságok valóban szemet hunynak afölött, hogy Cristiano és Georgina nem házas, vagyis minden gond nélkül, kettesben költözhetnek be az új luxusotthonukba.

A helyi viselkedési normákat mindenképp be kell tartaniuk

A spanyol EFE hírügynökség beszámolója alapján a csatár státusza meglehetősen valószínűtlenné teszi azt, hogy megbüntessék, s erre vonatkozóan két ügyvédet is megkérdeztek, akik elmondták, a hatóságok valószínűleg nem fognak lépéseket kezdeményezni vele szemben.

„A szaúd-arábiai hatóságok ma már nem avatkoznak bele ebbe a külföldieket érintő ügybe, bár a törvény továbbra is tiltja azok együttélését, akik nem házasok”

– tette hozzá egy másik szakértő.

Az viszont tény, hogy a párnak be kell majd tartania a helyi viselkedési normákat, vagyis Rodrigueznek konzervatívabban kell öltözködnie, ugyanis a nőknek a térdüket és a vállukat is el kell takarniuk nyilvános helyeken.

Az Euronews szerint fontos megjegyezni, hogy Szaúd-Arábia az elmúlt években számos lépést tett a modernizáció és a világ felé történő nyitás irányába, így az is lehetséges, hogy egyes törvények és szokások megváltoznak majd a közeljövőben.