Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,09 Ft
Euró
393,54 Ft
Font
457,91 Ft
Bitcoin
66,070 $

Már 12 ezer felett a hétfői földrengés áldozatainak száma

Szerda este a hatóságok jelentése szerint már 12 ezer fölé nőtt a hétfőn történt földrengés halálos áldozatainak száma, miközben folyamatosan zajlanak a mentési munkálatok.

Diyarbakir, 2023. február 8. Mentõalakulatok tagjai és civilek együtt kutatnak túlélõk után egy lakóház romjai között a délkelet-törökországi Diyarbakirban 2023. február 8-án. Két nappal korábban több erõs földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erõsséget is elérte. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja a 9500-at. MTI/EPA/Refik Tekin
Ázsia

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Hétfőn egy erős földrengés és több utórengés sújtotta Törökország déli és Szíria északi részét, amelynek következtében számos lakóház összedőlt és a hatóságok már kezdettől fogva több tízezer halálos áldozatra számítottak.

Szerda este a hatóságok közölték a legfrissebb adatokat, ez alapján Törökországban 9057, míg Szíriában 2992 áldozatot szedett a 7,8-as erősségű rengés, összesen tehát 12049 halottról tudni, írja az Al-Jazeera.

Mindeközben folyamatosak a mentési munkálatok, melyeket a török hadsereg is hatalmas erővel segít, de érkeztek Magyarországról is mentőcsapatok az országba, valamint Szíriába is küldtünk három mobil mentőállomást. Ennek következtében folyamatosan kerülnek elő a túlélők, sokan gyerekek.

Nagy Márton közölte, két hetet kapnak az üzemanyag-kereskedők

A nemzetgazdasági miniszter szerint a kormány úgy döntött, hogy felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy önkéntes alapon igazítsák az áraikat a régiós átlaghoz.