Clouds
21 Budapest
Dollár
344,51 Ft
Euró
369,42 Ft
Font
428,87 Ft
Bitcoin
25,816 $

Törökország két tartomány kivételével befejezi a földrengés utáni mentési műveleteket

Fotó: MTI/EPA/Erdem Sahin
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A kutató- és mentőcsapatok még mindig a helyszínen vannak a földrengés által legsúlyosabban érintett tartományokban, ám a többi területen befejezték a munkát.

A Guardian jelentése szerint a török katasztrófavédelmi ügynökség arról jelentett, hogy Törökország befejezte a mentési munkálatokat az összes tartományban, kivéve azt a kettőt, melyet a múlt heti, több tízezer halálos áldozatot követelő földrengés a legsúlyosabban érintett.

Soron kívül Földrengés volt Horvátországban

Az ügynökség vezetője, Yunus Sezer újságíróknak Ankarában úgy fogalmazott:

„Számos tartományban befejeződtek a keresési és mentési munkálatok. Kahramanmaras és Hatay tartományokban folytatódnak.”

Megosztotta továbbá, hogy a rengés óta eltelt 14. napon a tartományokban mintegy 40 épületnél folytatódtak a keresési és mentési munkálatok, de arra számít, hogy ez a szám vasárnap estére csökkenni fog.

Hozzátette, Törökországban 40 689-re emelkedett a halálos áldozatok száma, s ha a szíriai áldozatokat is hozzávesszük, úgy a pusztító földrengés halálos áldozatainak száma összesen 44 377-re emelkedett. A török alelnök szombaton arról számolt be, hogy a földrengés következtében mintegy 105 ezer épület omlott össze, vagy keletkezett benne olyan súlyos kár, hogy le kell bontani.