Clouds
21 Budapest
Dollár
375,13 Ft
Euró
399,84 Ft
Font
457,98 Ft
Bitcoin
28,484 $

Törökország egyik tartománya még nem kapott segítséget, a helyeik könyörögnek

Fotó: EPA/ERDEM SAHIN
Közel-Kelet
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A törökországi Hatay lakói segítségért könyörögnek, mert még mindig nem kaptak segítséget a hétfő hajnali földrengés óta.

Rengetegen lehetnek a törmelékek és a romok alatt, akik arra várnak, hogy megmentsék őket. A helyzet súlyos, mivel az idő egyre csak telik, és a hideg idő, valamint az eső csak ronthatja a túlélés esélyeit.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

Sokan lehetnek odalent súlyos sérülésekkel, és ha nem kapnak időben segítséget, a legrosszabb következhet be. A legutóbbi beszámoló szerint eddig összesen több mint 4300-an vesztették életüket Törökországban és Szíriában a földrengéseket követően.

A magyar csapat is útnak indult, hogy segítsen, és jól látható módon egyre nagyobb a nemzetközi összefogás. Ugyanakkor lehetnek még olyan területek, ahová egyelőre nem jutott el a segítség, pedig nagyon nagy szükség lenne rá.

A törökországi Hatay tartomány lakói azért könyörögnek, hogy segítséget kapjanak, mivel sokan még mindig a romok alatt vannak. Elmondásuk szerint a hétfői földrengések óta nem kaptak segítséget.

Az egyik lakos kétségbeesetten tördelte a kezét, miközben sírva állt az esőben. „Hangokat adnak ki, de senki sem jön. Teljesen összetörtünk, le vagyunk sújtva. Istenem. Azt mondják, hogy „Ments meg bennünket’, de nem tudjuk megmenteni őket. Hogyan fogjuk megmenteni őket? Reggel óta nincs itt senki.” – idézte az Al Jazeera a Reuters-en keresztül.

Helyi jelentések szerint a mentők a rengések után közel 24 órán át nem tudták elérni a tartományt. Az időjárási feltételek csak rontanak a helyzeten, miközben a tartomány fő repülőtere is károkat szenvedett, amit emiatt le kellett zárni a kifutópályát.