Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Nyolc emberrel végeztek egy mexikói szórakozóhelyen, válogatás nélkül lőttek

Fotó: Unsplash/Denisse Leon
Dél-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Összesen nyolc áldozatról tudni, akik nem élték túl a lövöldözést, mellettük öten pedig megsebesültek.

Rövid időn belül két tömeggyilkosság is történt a világ másik felén. A dél-afrikai támadásban is nyolcan vesztették életüket, amikor fegyveresek egy születésnapi eseményen kezdtek el tüzet nyitni a vendégekre.

Mexikóban egy szórakozóhelyen dördültek el a lövések, ami szintén nyolc ember életébe került, öten pedig megsérültek. Jerez városának egyik forgalmas éjszakai klubjában történt a lövöldözés, amiről a helyi rendőrség számolt be.

A lövéseket még péntek este, a késő esti órákban adták le. A hivatalos jelentésben foglaltak szerint erősen felfegyverzett férfiak érkeztek a klubhoz két autóval, majd berontottak a helyre, és válogatás nélkül lövöldözni kezdtek.

Hatan már a helyszínen életüket vesztették

Hat ember már a helyszínen meghalt, további kettő pedig a kórházban vesztette életét a sérülései miatt. Öt embert továbbra is odabent ápolnak lőtt sérülésekkel, a pontos állapotukat egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Az áldozatok között voltak a klub alkalmazottait, zenészek és vendégek. Az ügyészség vizsgálatot indított a gyilkosságok ügyében, hogy kiderítsék, mi volt a fegyveresek indítéka, illetve kik állnak a támadás mögött.

A gyilkosságok helyszíne az El Venadito néven futó klub volt Jerezben, ahol az elmúlt években erőszakhullám tört ki. Emiatt a közeli vidéki közösségek lakóinak százai kényszerültek arra, hogy elhagyják az otthonaikat – írja a Wion.

Zacatecas jelenleg is Mexikó tíz legproblémásabb régiója közé tartozik. Egy olyan államról beszélünk, ami az USA-ba irányuló drogkereskedelem stratégiai pontja, és az erőszakos drogkartelek otthona.