Clouds
21 Budapest
Dollár
372,13 Ft
Euró
397,48 Ft
Font
453,73 Ft
Bitcoin
27,995 $

Mióta itt jártál:

Mészárlás egy születésnapi partin Dél-Afrikában, nyolcan meghaltak

Fotó: Unsplash/Maxim Hopman
Afrika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A fegyveresek tüzelni kezdtek a vendégekre, nyolc ember életét már nem tudták megmenteni a mentőegységek.

A kegyetlen támadás a Gqeberha melletti KwaZakhele településen történt vasárnap este, melynek ideje alatt nyolc ember életét vesztette, hárman pedig megsebesültek. A hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint egy háztulajdonos épp a születésnapját tartotta, amikor ismeretlen fegyveresek törtek be az utca udvarára.

Soron kívül Öt kiskorú vesztette életét egy balesetben az Egyesült Államokban

17 óra 15 és 17 óra 30 között érkeztek a fegyveresek, akik lőni kezdték a vendégeket. Három nő és négy férfi már a helyszínen életét vesztette, négy másik személyt pedig lőtt sérülésekkel szállítottak kórházba.

Két nő és két férfi került kórházba a mészárlást követően, egyikőjük azonban belehalt a sérüléseibe. Emiatt az elhunytak száma nyolcra emelkedett, és kiderült, hogy a ház tulajdonosával is végeztek a támadók.

A rendőrség hajtóvadászatot indított a gyilkosok után, de egyelőre nem tudták elfogni őket. Gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt indítottak ellenük eljárást, a rendőrség nem közölte, hogy kik az áldozatok – írja a news24.

A helyi rendőrfőkapitány a támadást gyávaságnak és az emberi élet nyilvánvaló semmibevételének nevezte. Hozzátette, addig nem nyugodnak, amíg ki nem derítik, hogy mi történt és kik a felelősek a hidegvérű támadásért.