Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,77 Ft
Euró
397,54 Ft
Font
470,44 Ft
Bitcoin
63,876 $

Halak ezrei hevernek egy kiszáradt lagúnában az aszály sújtotta Mexikóban

Súlyos az aszályhelyzet az országban, több ezer hal pusztult el az intenzív szárazság nyomán.

...svg content...Fotó: Unsplash/Oleksandr Sushko
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A tömeges halpusztulás a Bustillos-lagúnában, a chihuahuahuai Anahuac város mellett található Bustillos-lagúnában következett be, miután hosszan tartó szárazság sújtotta a területet, a hőmérséklet pedig 40 Celsius-fok fölé emelkedett. A hatóságok szerint a lagúna vízszintje veszélyesen alacsony.

A mexikói kormány adatai szerint a szárazság valamilyen formája Mexikó közel 90 százalékát sújtja, amire már 2011 óta nem volt példa. Chihuahua államot különösen súlyosan érintette a mostoha időjárás, területének nagy részét a legszélsőségesebb szárazság sújtja. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Irma de la Pena, Cuauhtemoc város ökológiai osztályának vezetője szerint a lagúnában alig maradt víz a halaknak, ami pedig megmaradt, az is rossz minőségű volt. Rámutatott, amikor a víz mennyisége csökken, a szennyező anyagok koncentráltabbá válnak, ez pedig az ott élő fajokra is nagy hatással van.

A Reuters szerint az állatállomány is megszenvedte az időjárást: tehenek és szamarak is elpusztultak, mivel a gátak leapadtak, és a gazdák csak hatalmas küzdelmek árán tudnak vizet biztosítani állataiknak. Mostanra pedig a hőség és az aszály olyannyira elhatalmasodott, hogy sokan, akik a mezőgazdaságra támaszkodnak, egyszerűen összecsomagoltak és elhagyták a térséget.

12 évesek megpofozták, a földre térdeltették, majd ellopták egy kisfiú focilabdáját Kispesten

A gyermek azt hitte, játszani szeretnének vele, ám kiderült, bántalmazás céljával közelítették meg a focipályán.