Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,920 $

A tömegbe csapódott egy rally autó, 7 ember életét vesztette Srí Lankán

Legkevesebb 7 ember életét vesztette, 24 pedig megsérült.

...svg content...Fotó: Unsplash/Lucho Renolfi
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A helyi rendőrség közlése szerint egy rally autó a tömegbe csapódott a Fox Hill Super Cross rendezvényen Srí Lankán, melynek következtében 7 ember életét vesztette, 24 pedig megsérült. Az elhunytak között volt a verseny 4 tisztségviselője, valamint két felnőtt és egy 8 éves gyermek.

A Sun információi szerint egy rally autó a verseny közben letért az útról és a nézők közé csapódott. A helyi jelentések szerint a 24 sérült és kórházba szállított személy közül négyen kritikus állapotban vannak.

A tragikus incidens nyomán a hatóságok ideiglenesen felfüggesztették a Fox Hill Super Cross 2024 versenysorozatot. A diyatalawai rendőrség alapos vizsgálatot indított a baleset körülményeinek feltárására.

A szerencsétlenség a 17. versenyszám, az SLH Cars upto 2000cc One Make (Subaru Legacy) futama közben történt. A beszámolók szerint az eseményre több mint 100 ezer néző volt kíváncsi.

Mint ismert, a közelmúltban hasonló tragédia történt Magyarországon is. Március 24-én, vasárnap délután Lábatlan és Bajót között halálos baleset történt az Esztergom-Nyerges Rallyn, amikor egy versenyautó kicsúszott az útról és a nézők közé csapódott, melynek következtében három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, ketten életveszélyes, öten súlyos, egy ember pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Az életveszélyes sérüléseket szenvedett kislány később a kórházban vesztette életét, így a halálos áldozatok száma 5-re emelkedett.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.