Tokió 2020: földrengésre kelhetett Csipes Tamara szerda hajnalban

Fotó: Csipes Tamara, Medveczky Erika a női kajak párosok 500 méteres versenyének középfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án. A páros bejutott a döntőbe. MTI/Kovács Tamás
not image

Takács Petra

2021. augusztus 4. - 06:12

Csipes Tamara elárulta, hogy hajnalban volt egy közel hatos erősségű földrengés Japánban, amit ők is éreztek a 25. emeleten, így bár jól aludt, az éjszakája nem volt zökkenőmentes.

A címvédő Kozák Danuta, valamint Csipes Tamara is megnyerte szerdai előfutamát kajak egyes 500 méteren a tokiói olimpián. A Ferencváros 34 éves sportolója, Kozák azzal a dán Emma Jörgensennel került azonos futamba, akitől június elején, a poznani Európa-bajnokságon kikapott, s lett második. Most is az ő különcsatájukat hozta a futam, de ezúttal a magyar kajakos a gyengébb rajt után magabiztosan evezve maga mögé utasította skandináv riválisát.

Kozák Danuta kedden harmadik lett Bodonyi Dórával párosban, így már hétszeres olimpiai érmes. “Ezúttal sem sikerült a rajtom, és nem mondom, hogy a versenyem tele volt erővel, de azért bíztató volt. Szerettem volna nyerni, mert így remélem, hogy jobb sorsolást, könnyebb ellenfeleket kapok” – mondta az ötszörös olimpiai bajnok.

A Budapesti Honvédot erősítő 31 éves Csipes – aki párosban negyedikként zárt klubtársával, Medveczky Erikával és szintén olimpiai, világ- és Európa-bajnok – gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott az ötödik előfutamban, így ő is készülhet a csütörtöki, középdöntős és a remények szerint döntős folytatásra.

A szurkolók összehasonlították Messi és Neymar topless fotóit

“A szél most kevésbú erős, mint tegnap, viszont oldalról fúj, ezért nagyon nehéz elrajtolni, mert kifújja a hajót. Nem esett túl jól fizikailag, mert a páros miatt három napja nem eveztem egyest, mentálisan viszont nagyon rákészültem, nehogy meglepetés érjen” – értékelt a parton Csipes Tamara.

Elárulta, hogy bár jól aludt, az éjszakája nem volt zökkenőmentes, mert a 25. emeleten laknak és hajnalban volt egy közel hatos erősségű földrengés, amelyet ők is éreztek.

Forrás: MTI