Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,07 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
456,75 Ft
Bitcoin
57,109 $

Több tízmilliárdos EU-keretet hívott le az állam, az egészségügyet támogatták vele

Az Európai Unió által finanszírozott pályázatok a covid-járvány költségeit kompenzálták.

Fotó: illusztráció | unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Srágli Attila, az Országos Kórházi Főigazgatóság pályázati és projektkoordinációs igazgatója a a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központban rendezett konferencián közölte a legújabb fejleményeket.

Mint kiderült, összesen nyolc Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program zárult le, melyek kapcsán Magyarország 85,6 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást tudott lehívni. Soron kívül Belső vizsgálat indult Monoki Lehel és Sebők Vilmos viselkedése miatt a Liverpool győzelme után

Az egyik pályázatból 50 milliárdos összeget hívtak le, amiből a covid-részlegeken dolgozó orvosok és szakápolók bérköltségeit számolhatták el. Ez az orvosok esetében óránként 9152 forint volt, míg az ápolóknál 4148 forint.

Egy másik tender kapcsán a gyógyszerek és a gyorstesztek költségeit 2020. február 1-ig visszamenőleg számolhatják el, ez további 35,6 milliárd forintot jelent.

Mint az Economx kiemelte, a hazánkban 41 ezer életet követelő pandémia továbbra is elsőbbséget élvez az Európai Unió támogatási rendszerében.

Ismét probléma van az androidos Messengerrel, most a buborékok szálltak el

Sokan tapasztalják a Messenger problémáját, ami lehetetlenné teszi a chatfejek használatát Androidon.